Je li AF Frančeska jedini feribot na tržištu?

Nenezić Banne

Saopštenje predsjednika Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić.

Objavljujemo integralno

Veliku pažnu naše javnosti izazvala je današnja informacija koju je objavio lokalni medij a tiče se nastavka priče o kupovini feribota AF Frančeska. Naime nakon najave da će predstavnici Adria ferrres posjetiti naš grad (iako ne znamo koga konkretno) a sve u cilju eventualne kupovine novog feribota postavlja se par logičnih pitanja svim dobronamjernima građanima Bara.

Šta su sada sa najnovijom aktivnošću u vezi sa AF Franceska spremili menadžment Barske plovidbe, odlazeći slučajni premijer i po ovom pitanju definitivno nenadležni ministar, a ipak najveci “branilac” ove poslovne avanture u ovom slučaju saznaćemo nadamo se za dva dana.

Da li je ponovo aktivirana, imajući u vidu da se bliži konačan pad Vlade u tehničkom mandate, ranije planirana “masna” trgovina broda koja je podsjetićemo “spriječena” upravo od strane onih koji su je planirali a obustavili su je kako su rekli uslijed “enormnog pada cijene vozarina” i da se time ne želi ugroziti poslovanje i opstanak preduzeća?

Interesuje me da li je moguće da je na kraju sezone vozarina “enormno skočila” pa se odluka ponovo vraća na snagu i smatra isplativom?

Vjetar u ledja ili pak konkretan nalog je očigledno dobijen od strane odlazećeg premijera čija je računica vezana za broj “Talijana” koji su trebali doći u Bar premašila rekordne godine Barske plovidbe kada je ova kompanija imala dva broda i dvije linije, a destostruko veća od brojke za prošlu godinu.

Ali očigledno, dok sat otkucava, i dok ranije “ugovorene i preuzete obaveze” “ubijaju” tehničke sposobnosti ovog poluvjekovnog plovila bez realne isplativosti, slogan kojim se vode u svom djelovanju je “Može Crna Gora, Mora Frančesca”.

I na kraju dok svi iščekujemo da čujemo šta su trustovi mozgova smislili pozivamo ih da makar urade jedinu ispravnu stvar a to je da se raspiše javni poziv, i da novcem građana kupimo brod koji će zaista biti odgovor na očekivanja građana i građanki Bara, potrebe turističke zajednice i ponos cijele Crne Gore.

Objavili smo danas:
https://www.jedro.bar/info/18643-af-francesca-stize-u-bar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar