Ugrađena LED signalizacija i LED markeri u ulici IV Crnogorske proleterske brigade

 led diod br 1

Opština Bar time unaprijeđuje postojeće pješačke infrastrukture do veće bezbjednosti pješaka.

U ulici IV Crnogorske proleterske brigade Opština Bar je izvršila ugradnju LED izmjenljive signalizacije i LED markera, kao mjera koje imaju za cilj favorizovanje pješačkih kretanja kroz unaprijeđenje postojeće pješačke infrastrukture i bezbjednosti pješaka u saobraćaju.

led diod br 3

LED izmjenljiva signalizacija obuhvata saobraćajne znakove koji obavještavaju vozače da nailaze na pješačke prelaze i upoznaju ih sa dozvoljenom brzinom kretanja. Znakovi imaju solarno napajanje i unutrašnje osvjetljenje, čime je omogućeno njihovo bolje uočavanje od strane vozača.

U funkciji boljeg uočavanja pješačkih prelaza na ovoj dionici, u noćnim i u uslovima smanjene vidljivosti, su i LED markeri koji su instalirani na prelazima, a koji treba da doprinesu bezbjednom prelasku pješaka preko kolovoza.

led diod br 2

Navedene mjere su implementirane u okviru manifestacije „Evropska nedjelja održive urbane mobilnosti“, koju je Opština Bar i ove godine obilježila nizom aktivnosti sa namjerom da ukaže na važnost promjena svakodnevnih navika u korist održive mobilnosti, značaj korišćenja javnog prevoza, pješačenja, biciklizma i ostalih alternativnih vidova transporta u kontekstu očuvanja životne sredine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar