Jubilej duži od vijeka!

vrtic vjek 1

Spičanović: “Jubilej ustanove koja ima privilegiju da zauvjek bude mlada”

Puna podrška lokalne uprave razvoju predškolskog i ukupnog obrazovanja u Baru

Govoriti o obrazovanju i prosvjeti u Baru uvijek je posebna čast, a kada se još govori o jubileju dužem od jednog vijeka, onda nas to sve čini još ponosnijim,ali i upućuje na dodatnu obavezu prema ovom važnom segmentu društva, koji je u svim vremenima temelj i smjernica dugoročnog razvoja našeg grada i naše države - poručila je potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović tokom svečane akademije povodom obilježavanja 102 godine predškolskog obrazovanja u Baru i rođendana JPU “Vukosava Ivanović Mašanović”.

vrtic vjek 2

Spičanović je istakla da je riječ o jubileju ustanove koja ima privilegiju da zauvjek bude mlada, ozarena osmjesima i protkana bezbrižnošču, te da je proslava prilika da “podijelimo uspomene koje su stvarane u najradosnijem ambijentu ovog podrumijskog kraja tokom više od sto godina”.

“Ovu priliku koristim da iskažem posebno poštovanje prema vaspitačima i kompletnom osoblju koje je uključeno u proces predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Vi činite srce vaspitnog procesa jer kroz vaše svesrdno angažovanje,koje često prevazilazi profesionalne obaveze,kroz vašu predanost I kreativnost, osiguravate bezbrižno i sadržajno djetinjstvo naših mališana i time dajete nemjerljiv doprinos zajednici”, rekla je potpredsjednica Opštine.

vrtic vjek 3

Svečanu akademiju su obogatili nastupi najmlađih sugrađana, kao i projekcija dokumentarno – igranog filma, koji povezuje nastanak, razvoj i sadašnji trenutak vrtića, a u kome je predstavljena aktivnost svake od vaspitnih jedinica. Povodom jubileja je otvorena i izložba likovnih radova djece i vaspitača, a kao posebno vrijedno svjedočanstvo bogatog prosvjetiteljskog nasljeđa Bara je pripremljena i monografija pod nazivom “Vijek sa djecom”.

“Kao neko ko je u jednom periodu svog života bio u ulozi prosvjetnog radnika, mogu da potvrdim da je to zaista jedan od najplemenitijij poziva i istinska misija kroz koju se oblikuju naši mladi I njihova budućnost. Zato vam još jednom čestitam na svemu što radite i iskazujem spremnost da, sa nivoa lokalne uprave, nastavimo da pružamo punu podršku razvoju i predškolskog i ukupnog obrazovanja u Baru”,zaključila je potpredsjednica Spičanović, uz želje da se Bar i ubuduće prepoznaje po trajanju i zaslugama predškolskih ustanova, “prije svega one koja sa ponosom nosi ime Vukosave Ivanović Mašanović, heroine koja simbolizuje slobodarski duh i prkosan otpor fašizmu”.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar