Regionalni centar bezbjednosti „Jug“ objavljuje

polioc avto 

Tokom praznika - stabilan red i mir na primorju.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su u cilju održavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta na teritoriji svoje nadležnosti, tokom državnog praznika, Dana nezavisnosti, te pojačane posjećenosti primorskih opština, sproveli su niz planiranih aktivnosti.
U periodu od 19. do 23. maja izvršena je kontrola 100 lica koja su interesantna sa bezbjednosnog aspekta, a koji borave na području primorskih opština, od kojih je 21 lice sankcionisano zbog počinjenih prekršaja.
U dva slučaja od lica je oduzeto vatreno oružje – pištolj i ukupno 22 komada municije kalibra 7,65 mm, što je rezultiralo podnošenjem krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Opojna droga zaplijenjena je u 19 slučajeva i to marihuana, kokain, tablete ksalola. Podnijeto je 17 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga i dvije krivične prijave zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.
Izvršena je kontrola osam ugostiteljskih objekata u kojima često borave ili su vlasnici lica koja su bezbjednosno interesantna i/ili su članovi organizovanih kriminalnih grupa.
Sprovedena je planska aktivnost „Mladost“ gdje su u jednom ugostiteljskom objektu u Kotoru zatečena dva maloljetna lica u konzumaciji alkohola. Protiv pravnog i odgovornog lica ovog ugostiteljskog objekta biće podnijeta prekršajna prijava iz čl. 25 Zakona o javnom redu i miru.
Održano je pet javnih priredbi, od kojih su najposjećeniji bili u Ulcinju, Baru i Kotoru, a na kojima je ukupno prisustvovalo oko 40.000 građana. Sve javne priredbe su protekle u punom redu i miru.
U navedenom periodu, što je takođe značajno naglasiti, podnijeto je 57 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, te je izdato 500 prekršajnih naloga.
Zatečeno je 58 vozača koji su vozilom upravljali u alkoholisanom stanju, objavila je Uprava policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar