Barska policija rasvijetlila 16 teških krađa!

CB

Rasvijetljeno 16 teških krađa počinjenih u Baru i Budvi. Osumnjičeni lišeni slobode.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar rasvijetlili su 16 krivičnih djela teška krađa od kojih je 11 počinjeno u Baru a pet u Budvi. Identifikovana su i lišena slobode dva osumnjičena lica, S.A. (28) i S.V. (35) iz Podgorice.

Naime, službenici Stanice kriminalističke policije CB Bar su, nakon učestalih prijava obijanja putničkih motornih vozila koja su bila parkirana u zaleđima plaža i kupališta na području Bara, a koja su većinom u vlasništvu stranih državljana, preduzimajući operativno taktičke mjere i radnje na rasvetljavanju predmetnih krivičnih djela, izvjeli akciju zasjeda koja je rezultirala otkrivanjem lica u trenutku izvršenja krivičnog djela.

Tom prilikom lišeni su slobode S.A. i S.V.

Ova dva lica se sumnjiče da su počinila 11 teških krađa u Baru kao i pet teških krađa u Budvi. Krivična djela počinjena u Budvi rasvijetljena su zajedno sa službenicima CB Budva.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su S.A. i S.V. u maju i junu 2017. godine, koristeći neobezbijeđenost parking prostora kupališta na području Bara, opservirali putnička motorna vozila sa stranim registarskim oznakama kojima su potom prilazili i na njima podesnim sredstvima lomili prozore i vjetrobranska stakla. Nakon obijanja, njih dvojica su, sumnja se, iz vozila otuđivali stvari i predmete koje su zatim prodavali na teritoriji Podgorice.
Sumnja se da su ova lica krivična djela počinjena u Budvi izvršila na isti način.

Policijski službenici su pronašli dio otuđenih stvari koje će biti vraćene vlasnicima dok se za ostalim otuđenim stvarima traga.
Osumnjičeni S.A. i S.V. su, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvršiocu, privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela. Nadležni tužilac je za njih, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Baru.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar