Vozite odgovorno!

polioc avto 

Apel Uprave policije učesnicima u saobraćaju.

Pored preventivnih i represivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju od strane službenika Uprave policije, značajan broj vozača se i dalje ponaša neodgovorno i ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje.
Samo tokom prethodnih sedam dana u Crnoj Gori dogodile su se 124 saobraćajne nezgode, u kojima je 45 lica zadobilo lake tjelesne povrede, 10 lica je zadobilo teške tjelesne povrede, dok je nažalost šest lica smrtno stradalo.
Zbog počinjenih prekršaja, takođe u proteklih sedam dana, od strane saobraćajne policije sankcionisana su čak 2.504 vozača.
Ono što i dalje zabrinjava je podatak da je zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja u ovom periodu, čak 82 lica lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak.
Nažalost, od početka 2023. godine u saobraćajnim nezgodama smtrno je stradalo 19 osoba, od kojih je pet osoba bilo maloljetno, od 18 do 20 godina jedno lice, od 25 do 35 godina pet lica, od 36 do 45 godina dva lica, od 46 do 55 godina dva lica i preko 55 godina četiri lica.
U jednoj saobraćajnoj nezgodi smrtno su stradala četiri maloljetna lica, takođe u jednoj saobraćajnoj nezgodi tri lica i u dvije saobraćajne nezgode su stradala po dva lica.
Ljudski faktor, a u okviru njega neodgovornost, nepažnja, neprilagođena i velika brzina, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upotreba mobilnih telefona u toku vožnje, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva, prelazak u suprotnu kolovoznu traku i dalje su glavni uzroci saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.
Službenici Uprave policije će i u narednom periodu u okviru svojih realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano angažovanje svojih službenika, preventivnim, ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.
Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije još jednom apeluju na sve vozače i ostale učesnike u saobraćaju da svojim odgovornim ponašanjem, poštovanjem saobraćajnih propisa i uvažavanjem postojećih uslova na putevima i u saobraćaju, doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti svojih saputnika kao i ostalih učesnika u saobraćaju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar