Konvencija Andrije Mandića sinoć u Baru

manada brr 2 

Bar ima najveću perspektivu u Crnoj Gori.

Kandidat Demokratskog fronta za predsjednika Crne Gore Andrija Mandić poručio je sinoć na konvenciji u velikoj sali SO Bar da se kroz veliku pobjedu na predsjedničkim izborima mora izvršiti i moralna obnova Crne Gore.

„Moraju se vratiti one vrijednosti koje su krasile naše porodice, gdje je čovjek poštovao čovjeka, gdje prokleti novac i brza zarada nijesu bile najvažnije, nego se pričalo o čojstvu i poštenju i čovjek se mjerio prema tome koliko je čestit i koliko je pošten“. 

Ta moralna obaveza, kaže Mandić, podrazumijeva da se pomirimo u Crnoj Gori.

„Ali da ne bi bilo zabune, nećemo mi da se mirimo sa šefovima organizovanog kriminala, niti sa crnogorskim korupcionašima. Mi hoćemo da se izmirimo sa onim ljudima koji su glasili za DPS, neki koji su možda bili zaplašeni, možda glasali da bi zaposlili dijete, a svi znamo da su i oni čestiti i vrijedni ljudi. Njima šaljemo poruku i pružamo ruku“, istakao je Mandić.

On je kazao da Bar ima najveću perspektivu u Crnoj Gori.

„Umjesto Luke koja se prepoznaje po švercu kokaina i cigareta i gdje je Bar označen od strane onih koji se bave istražnim radnjama u međunarodnoj zajednici, kao jedna opasna destinacija za šverc svega i svačega, ova Luka može da bude bogom dana da ovdje budu energetski kompleksi, tečni gas, elektrane na gas… Da kroz rekonstrukciju pruge koju ćemo dogovoriti sa bratskom Srbijom imamo usmjeravanje svih roba, ne samo iz Srbije, nego i iz Mađarske“.

Mandić je naglasio da Bar ima najveću perspektivu u Crnoj Gori, „samo stvari treba posložiti i postaviti pravilno“.

Predsjednički kandidat DF-a tvrdi da od 30. avgusta „mi više nijesmo manjina u Crnoj Gori, nismo više u onim bitkama koje smo vodili, kao što su bili naši veliki protesti kada smo se borili za fer i poštene izbore“. 

„Danas kada smo većina i kada od izbora do izbora Milo Đukanović gubi opštinu za opštinom, gotovo je sve izgubio u Crnoj Gori, nepravda je da ova opština nije u rukama vas koji se borite za nju. Ali i to će se mijenjati“, siguran je.

Govoreći o predstojećim predsjedničkim izborima, Mandić je kazao da na njima učestvuje više kandidata.

„Imamo ove mlade momke koji imaju određene ideje i ja poštujem svakog od njih“, iskren je Mandić.

Zamjerio je, međutim, što je važno mjesto, kao što je mjesto gradonačelnika Podgorice, za koga je rekao da je važnije od bilo kojeg ministarskog, gdje se mnogo toga obećalo Podgiričanima, iznevjereno, čim se ukazala prilika da može da se krene ka nekoj višoj poziciji.

Mandić je istakao da je ključni protivnik na ovim izborima čovjek koji je razorio ovu zemlju, koji je unazadio ovaj narod, čovjek koga svi doživljavaju kao šefa organizovanog kriminala. 

„Taj čovjek ulaže nadljudske napore da ostane predsjednik Crne Gore jer mu se sviđaju ova dva zvanja – predsjednik Crne Gore i predsjednik organizovanog kriminala. Taj organizovani kriminal koji je on instalirao, koji je njegova Služba državne bezbjednosti osmislila, uvukao je u to crno kolo mnogo ljudi iz dobrih porodica,mnogo naše mladeži, da evo 100 humki bilježe o učincima te njegove politike i tog odnosa prema Crnoj Gori“, kazao je.

Mandić je kazao da je na jednoj strani korupcija i organizovani kriminal, a na drugoj gašenje preduzeća, uništavanje morala, uništavanje svega onoga što je bila karakteristika tredicionalne Crne Gore.

„Kada smo pobijedili 2020.godine nakon veličanstevnih litija, na kojima smo branili i Srpsku pravoslavnu crkvu koja je bila ugrožena, došli smo do zaključka da jedino mi možemo da pomirimo ono što što nam je u zavjet ostavio Sveti Petar Cetinjski. On je znao šta to znači za jednu malu zemlju kada počnu da rade kubure i sredstva za ubijanje. Mi, da bi to promijenili, moramo na svakom mjestu da šaljemo poruku da smo spremni za pomirenje, da braći pružamo ruku, da se uključe svi u proces moralne i duhovne obnove Crne Gore. Da bi se ta obnova mogla realizovati, moramo da vidimo one stvari oko kojih možemo da okupimo čitav narod Crne Gore, nezavisno jesu li Crnogorci, Bošnjaci, Srbi, Albanci ili Hrvati. Zajedničko za sve nas je odnos prema našim porodicima i prema našoj djeci“, naveo je. 

manada brr 1

Naglasio je i to da na svakom mjestu kolektivnog odlučivanja korupcija mora da bude protjerana.

„Mi imamo dobro ideje, a uloga predsjednika, iako nije izvršna, važna je zato što se taj čovjek bira od strane svih građana Crne Gore. On ima dovoljno autoriteta da sa budućom Vladom u kojoj će DF imati veliko učešće, podstakne Vladu da upravo izađe u susret ovim zahtjevima naroda Crne Gore kako bi se kretali svi naprijed“, rekao je Mandić.

Istakao je i da nakon pobjede na predsjedničkim izborima moraju da naprave političku koaliciju i savez za naredne, parlamentarne izbore.

„Za naredne izbore, obećavam vam da ćemo da pokušamo da napravimo koaliciju, koja će sama da osvoji vlast. Da se politički život vrati u političke okvire – što vam da narod, da time upravljate.Nama je narod dao mnogo, mi smo bili u prilici da pretočimo to i da ljudima pružimo ono zadovoljstvo koje su očekivali od DF-a. One koje smo podržali, nažalost nisu uradili ono što smo očekivali. Tako da, poštovani građani Bara, mislim da je najvažnije, da u naredih nekolika dana pokušamo da mobilišemo sve one ljude dobre volje, koji na politiku, život, moral i porodicu, misle na isti način kao i mi“.

Mandić je kazao da će uraditi sve da se, u što je moguće kraćem roku, vrate tradicionalne vrijednosti one stare Crne Gore i da se na njima gradi nova Crna Gora.

„Ako budemo ujedinjeni, ako budemo složni, ako budemo prevazišli neke stare omraze koji su postojali, ja sam siguran da posao možemo da završimo i 19. marta. A ako ga ne završimo tada, onda ćemo ga sigurno završiti 2. aprila. Narodna volja je nepredvidiva. Ako bi bilo nekih iznenađenja, uvijek ću podržati onoga ko je na drugoj strani od Mila Đukanovića, uvijek ću stati uz njega, jer pobjeda nad Milom Đukanovićem, je pobjeda svih nas“, zaključio je Mandić.

„Ja nemam nikakvu dilemu da će na predsjedničkim izborima za Andriju Mandića glasati sva slobodarska Crna Gora“, kazala je Maja Vukićević, poslanica DF-a.

Vukićević je navela da je najveća pravda da Demokratski Front na čelu sa Andrijom Mandićem, pobijedi DPS i Mila Đukanovića u direktnom duelu i da ga pošalje u političku prošlost.

„Borba onih koji neće da podrže Andriju Mandića u drugom krugu protiv DPS-a je neiskrena, ali, na njihovu žalost, Mandić će sigurno biti pobjednik drugog kruga“, sigurna je Vukićević. 

Jedan od lidera DF-a i predsjednik DNP-a Milan Knežević je rekao da Milo Đukanović za Demokratski front „nikad nije bio predsjednik, a jedino čega on može da bude predsjednik je lopova i mafijaša“.

„Mi nemamo problem to da mu kažemo, to smo mu rekli u Skupštini Crne Gore u maju 2016. i zbog toga se i vodio postupak koji i danas traje protiv Andrije Mandića i mene. I u Skupštini i van Skupštine branićemo našu Srpsku pravoslavnu crkvu i da im kažemo – mi ne možemo da uvažamo nešto što ne prepoznajemo, a ne prepoznajemo Crnogorsku pravoslavnu crkvu, jer ona kanonski nije priznata, niti postoji i neće je uvažiti. Nećemo zbog potencijalnih glasova nekih ekstrema da poništava sve za šta smo se borili svih ovih godina. Crna Gora treba da ima suverenog, nezavisnog predsjednika koji neće slušati ni instrukcije mafije, ni instrukcije ambasada, niti iz regiona, koji jasno zna u koju crkvu ide, kojim jezikom govori, koji se ne stidi zbog toga što je Srbin i što je 2006. godine glasao za zajedničku državu i koji će sigurno znati da kaže da je Beograd naš najbliži grad, a Srbija naša najbratskija država“, kazao je Knežević.

“Da je Andrija Mandić pravi izbor, potvrđuje i to što se Demokratski front zaklinje i obavezuje da, ako Aleksa Bečić ili Jakov Milatović uđu u drugi krug, da će ih snažno podržati u borbi protiv Mila Đukanovića“, kategoričan je Knežević 

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević je rekao da Andrija Mandić ima veliku prednost u odnosu na sve – častan je, pravičan po svakom osnovu i vođen željom da jednog dana dođe do pravog pomirenja u Crnoj Gori.

Poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Dejan Đurović kazao je da se Crnom Gorom uvijek vladalo podjelama, još od vremena Petrovića.

“Samo je prije 220 godina jedan od Petrovića tražio pomirenje i niko do danas nije imao petlju da kaže – ‘Pomirimo se u Crnoj Gori’. To je uradio samo jedan čovjek – Andrija Mandić. Ovih dana smo imali priliku da vidimo da pomirenje ulazi u naš mentalni sklop i da je to nešto za šta se valja boriti – to je i budućnost i tradicija, to je pobjednički spoj“, kazao je Đurović.

 Prisutnima se obratio i Aleksandar Lekić, odbornik u SO Bar, koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem prisutnih i što ćemo , kako je kazao, ”svi zajedno biti dio jedne velike pobjede, pobjede našeg predsjedničkog kandidata –Andrije Mandića”.

Izvor:Barinfo / Brankica MANDIĆ

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar