Prvi potpresjednik NALAS-a Dušan Raičević

 nalas dule

Raičević je izabran danas na generalnoj skupštini NALAS-a u Istanbulu.

Predsjednik opštine Bar Raičević izabran je za prvog potpredsjednika NALAS mreže lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope

Predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore i Opštine Bar, Dušan Raičević, izabran je za prvog potpredsjednika Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS). Novoizabrani predsjednik NALAS-a je Mehmet Ergün Turan, gradonačelnik Fatiha u Istanbulu, drugi potpredsjednik je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, dok će treći potpredsjednik biti Emil Draghici iz Rumunije.

Generalna skupština NALAS-a na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, održana je danas u Istanbulu i okupila je oko 40 gradonačelnika iz regiona, a u fokusu su bili godišnji izvještaj i program rada, finansijski plan za 2023. godinu, kao i diskusija na temu "Otpornost gradova i odgovor na krizne situacije. Solidarnost, prevencija i politike vezane za prirodne katastrofe/zemljotrese."

Pored Generalne skupštine NALAS-a, održan je i okrugli sto na temu "Jačanje uloge lokalnih vlasti u planiranju aktivnosti na planu energije i klime", u saradnji sa GIZ-ORF programom i Centralnom agencijom za upravljanje projektima (CPMA). Takođe je održana i sesija "Regionalna mreža za razvoj kapaciteta u oblasti vodosnabdjevanja i tretmana otpadnih voda (RCDN) za zeleniju Jugoistočnu Evropu."

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar