Najava: Počinje književno takmičenje...

ar pev 

Opširnije u prilogu.


Nova sezona najveće kulturne manifestacije - književnog takmičenja za djecu i mlade književne stvaraoce - talente, pod nazivom “AFIRMIŠIMO MLADE KNJIŽEVNE STVARAOCE DO 18 GODINA IZ CRNE GORE” koju realizuje Internacionalna kulturna asocijacija IKA biće realizovana i ove godine u 25 crnogorskih opština.

acplak

Početak manifestacije je 24.03 kada će biti upriličeno prvo književno veče u Pljevljima i trajaće do 25. 11 kada će biti upriličeno FINALNO VEČE najboljih mladih književnih stvaralaca iz 25 crnogorskih opština.
Tročlani žiri koji čine afirmisani književnici iz Crne Gore u svim opštinama proglasiće prva tri mjesta koji će na kraju manifestacije u Finalnim večerima predstavljati svoje opštine.
I ove godine proglasiće se: Najbolji mladi interpretator autorske poezije do 18 godina kao i Najtalentovaniji mladi književni stvaralac do 18 godina u Crnoj Gori u 2023. godini.
Manifestacija ima za cilj afirmaciju djece i mladih koji imaju književni stvaralački talenat, čime doprinosi njihovom daljem književnom stvaralaštvu, sticanju samopouzdanja i slobode izražavanja - izjavio je Predsjednik Internacionalne kulturne asocijacije IKA književnik Veljko Veljović.
U 2022. godini učestvovalo je 479 učesnika - djece i mladih do 18 godina a titula Najtalentovaniji mladi književni stvaralac do 18 godina pripala je Heleni Nedović iz Bijelog Polja. Za prvo mjesto Sekretarijat za kulturu iz Podgorice obezbijedio je nagradu - Publikaciju prve knjige tiraž 300 primjeraka.
Drugi mjesto pripalo je Kristini Mrkić iz Danilovgrada a treće mjesto pripalo je Abidi Ljuljanović iz Tuzi i Nikoli Kovaču iz Kotora. Njima će Internacionalna kulturna asocijacija IKA publikovati prve knjige tiraž 100 primjeraka za drugo mjesto i po 50 primjeraka za treće mjesto.
I ove godine obezbijedjene su vrijedne nagrade, saopštila nam je predsjednica Internacionalne kulturne asocijaci "IKA" u Baru Slađana Pečurica.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar