CDPR javlja

 sdomagoj

Prenosimo integralno.

Sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković i članovi društva tokom blagih dana od 25. decembra, kada Božić slave vjernici po gregorijanskom do 7. januara kada ga slave oni koji poštuju stari Julijanski kalendar, posjetili su tradicionalno Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke na čelu sa upraviteljicom samostana Sveti Vid m. Anđelinom.
Tom prilikom m. Anđelini predati su radovi studentica Fakulteta likovnih umjetnosti (FLU) sa Cetinja - Odsjek za grafiku: Milice Ćukteraš, Sneške Bojić, Dušice Trcete, Iline Simunović, Jovane Mijanović, Irene Kandić, Anđele Durutović, Jelene Jolić, Sofije Roksandić, Jovane Vujić i Milanke Mirković.

slike domagoj
Tako sada novi radovi sa prethodnim donacijama radova - crteža i grafika krase prostorije Doma i čine prostor ljepšim i ugodnijim za boravak pacijentica i časnih sestara koje ih njeguju. Isto tako se nadamo da redovnim i tradicionalnim posjetama u blagim prazničnim danima iskazujemo starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u dobro opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu.
Iskoristili smo priliku i da poželimo stavljanje u funkciju u nastupajućoj godini novog, većeg i savremenijeg Doma gdje su radovi pri samom kraju, jer takvih objekata u Crnoj Gori svakako nedostaje.
Upraviteljica Samostana Sveti Vid i Doma za stare m. Anđelina, znajući za to, u ime svih časnih sestara i pacijentica Doma, toplo je zahvalila na posjeti kao i donijetim darovima. CDPR na ovaj način uvijek iskoristi prigodne prilike da u okviru svojih skromnih mogućnosti pomogne Dom za stare u Petrovcu kao i slične ustanove koje se bave zdravstvenim i socijalnim radom.
Nadamo se da ćemo nastaviti i uspjevati da i u budućnosti uspješno radimo kao do sada tokom proteklih dvadeset jednu godinu rada Društva. Trudićemo se na ovaj i slične načine koliko nam to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti, da pomognemo svima kojima pomoć nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar