Hapšenja i potjernica zbog podmetanja bombe na automobil komandira interventne!

CB

Barska policija rasvijetlila je aktiviranje eksplozivne naprave na automobilu pomoćnika komandira Interventne jedinice CB Bar, Ivana Đokovića izvršeno 8.aprila, saopštio je načelnik CB Bar Drago Spičanović.

On je saopštio da su uhapšeni A.M. i I.K. iz Bara "zbog sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih meterija, kao i krivično djelo napad na službeno lice“. 

Spičanović je pojasnio da je krivičnom prijavom obuhvaćen i A.K. iz Bara, koje slovi kao vođa jednog od organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, a sumnjiči se da je počinio krivično djelo napad na službeno lice, kao i podsretakavanje za napad na Đokovića.

„Osumnjičeni A.M. i I.K. su, kako se sumnja, po unaprijed postignutom dogovoru podstreknuti od A.K. 08. aprila u uliici Rista Lakića u Baru ispred ulaza zgrade u koji stanuje Đoković i na njegovom vozilu „Golf sedam“ postavili su eksplozivnu napravu na prednji dio karoserije vozila. Njih dvoje su potom aktivirali eksplozivnu napravu usled čega je nastala veća materijalna šteta“, precizirao je Spičanović.

On je dodao da se sumnja da je motiv podsrekavnja to što je Đoković preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti prema A.K.

Spičanović je najavio da će protiv A.K. biti raspisana međunarodna potjernica, jer se on ne nalazi u Crnoj Gori.

Na pitanje u vezi sa rasvjetljavanjem drugih slučajeva teških krivičnih djela na području opštine Bar, Spičanović je rekao da barska policija intenzivno radi i da ima pomaka.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, Miloš Šoškić, rekao je da je A.K. napustio Crnu Goru 4. aprila, a rezulatati vještačenja su stigli prije nekoliko dana. Na pitanje koji su još slučajevi bombaških napada u Crnoj Gori rasvijetljeni u poslednja tri mjeseca, Baković je rekao da su od početka godine zabilježena tri slučaja postavljanja ekplozivne naprave.

„Od ta tri događaja rasvijetljeno je ovo o kom je govoro kolega Spičanovič, dok su događaji u kojima je smrtno stradao Đorđe Sekulić i neposredno iz Herceg Novog kad je povrijđen Duško Roganović još su nerasvijetljeni“, rekao je Baković, navodeći da se preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavnja tih slučajeva, ali da se ne mogu zbog izviđaja dati podaci.

Pomoćnik direktora Uprave policije u Sektoru obezbjeđenja ličnosti i objekata, Dragan Blagojević je na pitanje koliko košta ATP pregled u rekao da ne može dati precizne podatke, jer to zavisi od konkretnog slučaja.

„Jedinica je u ovom mometu kompletno obučena i opremljena da odgovori svim pitanjima, preduzimamo i preventivne mjere i radnje sa sim relevantnim subjektima u Crnoj Gori kako bi mogli na kvalitetan način da obezbiejdimo da Crna Gora u narednom periodu bude sigirna turistička destinacija“, naveo je Blagojević.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar