Povodom Dana opštine Bar čestitke su uputili

bar sa rumije

Predsjednik Milo Đukanović, Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović

Predsjednik Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 24. novembra – Dana Opštine Bar, predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, odbornicima i svim građanima Bara.

''Od nastanka grada Bara, bisera evropske istorije, brižno se u njemu baštine vanvremenske vrijednosti čovječanstva, multietničnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost, čime su i u najtežim vremenima, uz njegovanje antifašističke ideje, postavljeni temelji savremene, građanske Crne Gore. Upravo su te vrijednosti doprinijele da postanemo ravnopravan dio evroatlanske porodice naroda i da u našem regionu najdalje odmaknemo u usvajanju evropskih vrijednosti i standarda, na dobrobit crnogorskih građana.
Prateći ukupan razvoj Crne Gore, kao "najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana", Bar je održao svoje tradicionalno važno mjesto u reformskim procesima i ostao naša ključna poveznica sa svijetom, i pouzdan vjesnik boljih i prosperitetnijih vremena.
Na temelju odgovornog rada lokalne uprave, uvjeren sam da će i u vremenu pred nama Bar nastaviti sa dinamičnim privrednim razvojem, održivo valorizujući raspoložive resurse, i time doprinositi ukupnom društvenom napretku Crne Gore. Čestitam vam praznik i upućujem srdačne pozdrave",

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović čestitao je 24. novembar, Dan opštine Bar, predsjedniku Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, odbornicama, odbornicima, građankama i građanima Bara.
„Čestitam vam Dan oslobođenja i Dan opštine, ponosan na činjenicu da je upravo iz Bara, među prvima u porobljenoj Evropi, otpočela beskompromisna borba za slobodu i vrijednosti koje danas čuva grđanska i evropska Crna Gora. Grad maslina, mira, tolerancije, gostoprimstva i multietničkog sklada, sa pozicijom koja nudi bezbroj mogućnosti svakovrsne razmjene i napredovanja, u vremenu pred nama, zasigurno će iskoristiti svoje nove razvojne prilike.
Barska luka jeste naša najveća i najznačajnija kapija čije kapacitete moramo snažnije valorizovati. U novom kontekstu koji se ostvaruje izgradnjom auto – puta Bar- Boljare, Luka Bar Crnoj Gori otvara nesagledive šanse za novi talas privrednog razvoja.
U uvjerenju da ćemo u partnerskom odnosu Vlade i menadžmenta lokalne samouprave stvoriti dobre preduslove za očuvanje i unapređenje svih zdravih investicija i pokretanje novih u pravcu racionalnosti i održivosti, te Bar učiniti još boljim i kvalitetnijim mjestom za život i odmor, još jednom vam čestitam Dan opštine.”

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je 24. novembar, Dan opštine Bar, predsjedniku opštine Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, odbornicima i svim građankama i građanima Bara.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 24. novembar, Dan opštine Bar.
Viševjekovna tradicija suživota, mira, razumijevanja i tolerancije, kao i doprinos barskih rodoljuba oslobodilačkoj borbi i antifašizmu, koji ovim praznikom obilježavamo, su temeljne vrijednosti kojima se ponosimo i koje posebno ističemo.
Zahvaljujući turističkim resursima i prirodnim ljepotama kojima obiluje, Bar je jedna od najatraktivnijih destinacija koje turisti sa zadovoljstvom posjećuju i rado joj se vraćaju. U tom smislu, uvjerena sam da će ova primorska opština, bogata kulturom i istorijom, iskoristiti svoje prednosti i na najefikasniji način valorizovati svoje nesumnjive potencijale.

Kao lučki centar, te saobraćajno čvorište regionalnog i šireg značaja, Bar ima neophodne predispozicije za privlačenje značajnih investitora iz svih krajeva svijeta.
Zato se adekvatnom i kvalitetnom saradnjom državne i lokalne vlasti i mudrim izborom renomiranih investitora može obezbijediti dalji održivi razvoj Bara, čiji će benefiti služiti prevashodno dobru njegovih građana i ekonomskom jačanju cijele države.”

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar