"Za budućnost Bara - Maja Vukićević" – integralno prenosimo saopštenje

Dragan Markovic DF NSD

 Dragan Marković (DF): Vlast DPS-a u Baru ulagala u razvoj turističih mjesta po mjeri političke lojalnosti.

Decenijama unazad značajan dio crnogorskih građana iskusio je neki od oblika diskriminacije, najčešće zbog nacionalne ili političke pripadnosti. Tavoreći tako godinama, isključeni iz svih društveno-političkih zbivanja, mnogi su napustili Crnu Goru jer dobri, odgovorni i pošteni građani nisu mogli da se ostvare u sistemu gdje je za njih sve bilo zabranjeno samo zato što se nisu uklapali u „rodoljubivi okvir“ koji je, navodno, bio državotvoran.

Na ovo je danas ukazao profesor Dragan Marković, odbornički kandidat liste "Za budućnost Bara - Maja Vukićević", koju čine konstituenti Demokratskog fronta.
To veliko "rodoljublje", kazao je Marković, naplaćivalo se u milionima.

Međutim, ono što se zaboravljalo, ističe, "jeste da smo svi mi državotovorci, jer su naši preci vjekovima vodili borbu kako bi nama, danas, ostavili slobodu".
Marković podsjeća da, se na lokalni nivo prenosilo sve ono što se dešavalo na državnom.

"Svjedoci smo da su mnogi djelovi naše opštine dugo bili zanemarivani jer u tim djelovima građani nisu glasali onako kako se očekivalo. Tako su često značajna turistička središta ostajala u zapećku i sa nerazvijenom infrastrukturom. Na značajnim mjestima na kojima se donose odluke postavljani su neodgovorni i nestručni kadrovi koji su građanima stvarali više štete nego koristi. Sve u svemu, politički izbor građana bio je presudan za podršku ili bojkot vlasti" - naglasio je Marković.

On je istakao, da bi, s oobzirom da bi po prirodi stvari opština morala biti servis građana, trebalo i da se podjednako posveti svim naseljima i da ih ravnomjerno razvija, sa akcentom na turistička središta koja joj donose najveći profit.
"Svi moramo u očima vlasti biti isti, a vlast treba da osluškuje glas građana i da zadovoljava njihove potrebe. Na ključnim mjestima moraju biti odgovorni, stručni i sposobni ljudi koji su spremni da mijenjaju dosadašnje načine donošenja odluka i trošenja novca građana. A promjena nastaje na izborima 23. oktobra. Vjerujem da koalicija Za budućnost Bara – Maja Vukićević može da donese tu promjenu i da može od našeg grada u budućnosti stvoriti mnogo ljepše mjesto za život svih nas" - poručio je Marković.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar