Kreirajmo svijet za sve generacije!

mladiii

Međunarodni dan mladih ove godine se obilježava širom svijeta pod sloganom “Međugeneracijska solidarnost - kreiranje svijeta za sve generacije”.

Predsjednica Skupštine Opštine Bar Milena Božović bila je učesnik skupa, u organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i mlade opštine Bar, koji je okupio razne generacije na temu “Mladost i iskustvo ruku pod ruku”.

Na tapetu skupa bile su teme međugeneracijske solidarnosti i sagledavanje probleme sa kojima se mladi i stariji susreću.

mmlad

Razvoj društva nije moguć ukoliko naše zajednice podelimo po generacijama i različitim aktivnostima, već je potrebno da razvijemo međuzavisne i multigeneracijske zajednice u kojima ćemo učiti jedni od drugih - ruku pod ruku mladost i iskustvo, jedan je od zaključaka skupa.

Nadajmo se da će nova Strategija za mlade 2022-2026 koja se izrađuje uvažiti glas mladih i da će njihove potrebe na adekvatan način biti i realizvane, u suprotnom možemo očekivati još veći odliv mladih ljudi iz naše zemlje, poslata je poruka javnosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar