Ivan Kovač u posjeti gazdinstvu “ Guvno”

guvno t 6 

VD direktora Turističke organizacije Bar, obišao gazdinstvo “Guvno” u crmničkom selu Tomići.

guvno t 1

Nina i Ivan Djonović, domaćini ovog gazdinstva, sa velikim entuzijazmom započeli su sa realizacijom svoje ideje da stvore “Guvno” 2016. godine, krenuvši sa izgradnjom kuće i dvorišta u svom selu. Svojim znanjem i vještinama, kao i resursima, odlučuju se za bavljenje permakulturom i regenerativnom ekološkom poljoprivredom, unapredjujući resurse koje koriste, time čineći zemljište zdravijim. U njihovoj bašti nakon pet godina predanog rada sada beru plodove visokog organskog kvaliteta, sakupljaju svježa jaja kokošaka, ćurki, morki, a na meniju takodje se nalaze i zečetina, meso mangulice kao i riba iz njihovog ribnjaka.

guvno t 3

U svom gazdinstvu nude veoma luksuzan kompleks od 6 apartmana kapaciteta 4 osobe po apartmanu, po cijeni od 170 eura za noćenje sa doručkom (za 4 osobe). Takodje postoji mogućnost polupansionske ili all inclusive usluge.

Turisti u ovom gazdinstvu mogu koristiti bazen sa svim pratećim sadržajem, uživati u branju voća i povrća u njihovoj bašti, pomagati u radu u povrtnjaku ili cvjetnom vrtu – potpuno besplatno.

guvno t 5

Ono što posebno izdvaja gazdinstvo “Guvno” od ostalih je i nesvakidašnja ponuda – Vožnja ATV vozilima (kvad) sa vodičem. Izlet počinje u 10h ujutro, vožnjom stazama koje se kategorišu po težini (ekstremna, srednje teška i rekreativna), u trajanju od 3 h. Nakon toga slijedi ručak u 4 ganga, gdje se degustiraju svi proizvodi gazdinstva kao i jedno piće po izboru, medju kojima su i lokalna vrhunska vina.
Izlet traje do 18h a cijena iznosi 180 eura za dvije osobe.

guvno t 2

Domaćini Nina i Ivan ističu da ih pretežno posjećuju gosti iz Njemačke, Rusije, Poljske, Francuske ali da imaju i domaće goste. Veliki broj njih se odlučio da dodje ponovo što ih posebno raduje i potvrdjuje da se njihov trud i ljubav prema domaćinstvu isplatio.

guvno t 4

“Guvno” je počelo zvanično da posluje kao gazdinstvo godinu dana unazad i VD direktora TO Bar Ivan Kovač nije krio oduševljenje ponudom, te je istakao da je ovo jedan od primjera dobre prakse i da će TO Bar sa ponosom promovisati ovakve privrednike, saopštila je Stručna služba TO Bar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar