Raičević i Abazović na lokalitetu velikog požara u Baru

pozz dule 3 

Zahvalnost svima koji su pritekli u pomoć.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević obišao je danas sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem lokalitet velikog požara kod Crvene plaže i Črvanja koji je danas gotovo u potpunosti ugašen. Služba zaštite i spašavanja i druge službe Opštine Bar pratiće i narednih dana situaciju na ovom terenu i dežurati kako bi se spriječila pojava vatre usljed pojačanog vjetra.

Predsjednik Vlade Abazović prilikom obilaska iskazao je veliku zahvalnost svima u Opštini Bar i njenim službama, naročito Službi zaštite i spašavanja, ali i drugima koji su dali doprinos da se požar stabilizuje. Premijer je apelovao na građane da budu odgovorni kako bi što prije prevazišli sezonu požara.

 pozz dule 2

Predsjednik Opštine Dušan Raičević poručio je da je iza nas neprespavana noć ali da ima mjesta zadovoljstvu jer je nadljudskim naporima pripadnika Službe zaštite i spašavanja i njihovih kolega koje su pritekle u pomoć iz drugih opština, požar stavljen pod kontrolu. On se zahvalio svima njima ali i Minstarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore koja je jutros gasila ostatke požara na ovom lokalitetu sa više od 30 naleta helikopterima.

pozz dule 1

“Ovakve kritične i krizne situacije podstiču nas na razmišljanje da moramo ispravljati neke sistemske anomalije. Izazov je bio kolegama koje su pritekle u pomoć iz Podgorice, Cetinja ili Nikšića, a trebali su da plate prolaz kroz tunel Sozina, sa druge strane pitanje je da li kao država treba da idemo u pravcu centralizovanja sistema zaštite I spašavanja, a kao treću stvar ističem da bi trebalo razmotriti koje su zakonske mogućnosti da službe zaštite i spašavanja budu izuzete od zakona o javnim nabavkama kako bi se sistemski moglo lakše obezbijediti sve ono što je neophodna oprema kako bi naše službe mogle da odgovore na sve izazove poput ovog.” kazao je on.

Foto Opština Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar