Saopštenje Demokrata Bar

 lekovic klub

Hvala vatrogascima, vi ste naši heroji!

Požar koji je juče zahvatio našu opštinu od Ratca prema Šušnju gasi se nadljudskim naporima barskih vatrogasaca, kolega iz susjednih opština, službi i mještana koji su spriječili da požar dobije razmjere još veće katastrofe.

Ovo su dani kada se ponovo polaže ispit hrabrosti, požrtvovanja i jake organizovanosti i moramo priznati da su ovaj ispit sinoć i juče položili mnogi. Šušanj je njihovom snagom i naporima odbranjen! Svima njima neizmjerno hvala na tome.

U narednim danima predstoji druga faza kojoj se mora pristupiti jednako ozbiljno, plan i početak obnove odnosno pošumljavanja uništenog područja. Kako vidimo pored niskog rastinja izgoreo je veliki broj maslinjaka i borove šume.

Mi Barani najbolje znamo koliko je ovo područje podložno klizištima, pa će opasnost nakon ovog požara u tom smislu biti znatno veća. Potreban je hitan plan pošumljavanja, kako ne bi i ovo brdo ubrzo dobilo naziv kakav ima ono susjedno sutomorsko, Golo brdo,stoji u saopštenju koje potpisuje Momčilo Leković, odbornik Demokratske Crne Gore - Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar