Ambasador Gandel u prvoj posjeti Baru

gandel

Predsjednik Opštine Bar primio je ambasadora Slovačke Borisa Gandela, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Bar, kao i zamjenika ambasadora Martina Balcoa.

Raičević je ambasadoru Gandelu predstavio rad lokalne uprave ali i ukupnu sliku Bara kao mjesta bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa i velikih turističkih i razvojnih kapaciteta. On je govorio i o međunarodnoj saradnji koju Bar ostvaruje sa brojnim lokalnim upravama u Evropi i svijetu.

Oni su razgovarali o evropskim integracijama naše države te doprinosu koji lokalne uprave daju tom procesu ali i benefitima koje mogu da ostvare. Poručeno je da Crna Gora ima šansu da ubrza evropske integracije te da raduje ogromna podrška javnosti tom procesu. Ambasador je iskazao punu podršku produbljivanju saradnje sa svim instancama EU, naročito sa lokalnim vlastima sa kojima Opština Bar može da razmjenjuje kvalitetna iskustva i dobre prakse.

Poručeno je da će u narednom periodu zajednički nastojati da dodatne osnaže ekonomske odnose lokalnih uprava u Slovačkoj sa Barom ali i dodatno promovišu Bar kao poželjnu destinaciju.

foto Opština Bar

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar