Ohridski poetski biser

lonccar 2

Labud N.Lončar

Na VII Međunarodnoj poetskoj manifestaciji ,,Ohridski poetski biser” – 2022 Labud N. Lončar, pjesnik iz Bara, je u kategoriji stranih autora osvojio prvo mjesto.
Manifestaciju ,,Ohridski poetski biser” organizuje po sedmi put Udruženje za književnost i kulturu „Ohridski pesnički biser” iz Ohrida. Lončar je ovo priznanje dobio za pjesmu “Oblačiš kišu” dok je drugo mjesto osvojila Mirjana Svetozarević, iz Srbije, za pjesmu “Žedne nesanice” a treće mjesto je zauzeo Ademir Ado Halilović, iz BiH, za pjesmu “Vodi me”.

 lonccar 3

“Postoje manifestacije i mjesta na koje želite poći ali se nešto po nepisanom pravilu ispriječi. Ovog puta krivac mog neodlaska na Ohridseke poetske bisere, u Ohridu je jedan mali pauk . Tačnije njegov ujed koji se pretvorio u burnu alergijsku rekaciju. Inače sam bio planirao da zajedno sa pjesnicima iz Srbije, iz udruženja Čegar i Branko Miljković, otputujem u Ohrid i tamo natavimo druženje sa našim prijateljima, pjesnicima, iz Sjeverne Makedonije. Obradovan sam što je stručni žiri odabrao baš moju pjesmu Oblačiš kišu - među pjesmama mnogih poznatih pjesnika iz regiona i čitavog svijeta. Moja prijateljica, sjajna pjesnikinja, Mirjana Svetozarević, iz Niša, inače počasni član našeg udruženja Nekazano osvojila je drugo mjesto i ja joj ovim putem na zasluženom priznanju iskreno čestitam. Mirjana je i u moje ime podigla priznanje za osvojeno prvo mjesto, koje će mi biti uručeno na V međunarodnom festivalu ljubavne poezije “Pjesnik – Svetionik”, u septembru. Na kojem će biti prisutni i predstavnici Udruženja Ohridski poetski biser. Pjesnicima Makedonije koji su nagrađeni iskrene čestitke, aposebno najmlađim učesnicima. Posebno radost kod mene je prisutna jer je na ovim VII poetskim biserima posthumno dodijeljeno priznanje za životno djelo Makedonskoj pjesnikinji Violeti Sekovskoj, inače dragom gostu našeg grada Bara i udruženju Nekazano. Nadam se da ću iduće godine u Ohridu opravdati ovo priznanje…” – riječi su Labuda N. Lončar, pjesnika i predsjednik Međunarodonog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” koji je osvojio prvo mjesto, na ovoj međunarodnoj poetskoj manifestaciji.

„Bila sam izuzetno srećna i ponosna, što sam u Ohridu, u crkvi Presvete Bogorodice - Kamensko, pred okupljenim pesnicima iz Makedonije i iz zemalja u okruženju, baš ja - dva puta preuzimala nagradu ! Prvi put - za najboljeg na ovogodišnjoj medjunarodnoj manifestaciji OHRIDSKI POETSKI BISERI, Ohrid 2022 - prvonagradjenog Labuda Lončara, čije stihove izuzetno volim, i drugi put - za sebe. Neobično mi je žao što Labud, moj veliki prijatelj i veliki crnogorski pesnik, sa velikim razlogom ovoga puta nije bio u Ohridu, medju makedonskim i srpskim prijateljima koji su se radovali da ga sretnu i čuju, ali sam srećna da ću mu ovo priznanje i osvojeni ohridski biser - baš ja moći da predam u Baru, na V Medjunarodnom festivalu ljubavne poezije PJESNIK - SVETIONIK, čiji je on osnivač, i zaštitni znak. Još uvek puni prelepih utisaka sa ovog ljubavnog festivala iz prethodnih godina, mi - pesnici se već sada radujemo, i željno iščekujemo ovogodišnji festival u Baru.“ – riječi su kojim Mirjana Svetozarević, pjesnikinja iz Niša, opisuje svoje impresije sa VII poetske manifestacije u Ohridu, saopšteno je iz udruženja “NEKAZANO” Bar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar