Još jedna potvrda kvaliteta za Barsku uljaru

markochh 2

Priznanja odata na prestižnoj konferenciji o maslinovom ulju u Rimu.

Da je Barska uljara istinski promoter najznačajnijih vrijednosti našeg grada, potvrđuje i učešće predstavnika ove kompanije na 54. zasijedanju Skupštine Nacionalnog udruženja Gradova maslinovog ulja, koje se održava 23. i 24. juna u Rimu, Italija. Kvalitet „Barskog zlata“ potvrđen je i ovog puta od inostranih eksperata, koji su Barskoj uljari dodijelili priznanje za proizvodnju ekstra-djevičanskog maslinovog ulja bogatog polifenolima, značajnim organskim hemijskim komponentama po zdravstvenu dobrobit maslinovog ulja.

U okviru ovog događaja, organizovane su dvije radionice, koje se bave proizvodnjom zdravog ekstra-djevičanskog maslinovog ulja, ali marketinškim i tržišnim mogućnostima sa ciljem razvoja sektora maslinovog ulja na Mediteranu. Osim toga, održan je i naučno-stručni skup u organizaciji Nacionalnog udruženja Gradova maslinovog ulja i Euro-Mediteranskog centra za održivi razvoj, pod nazivom „Iznad organskog, iznad ekstra-djevičanskog!“, unutar projekta „ARISTOIL PLUS – Nijesu sva ekstra-djevičanska maslinova ulja ista“.

markochh 1

Na poziv Udruženja za održivi razvoj, regionalnu saradnju i maslinarstvo „Valdanos“, crnogorskog partnera na projektu ARISTOIL PLUS, koji sufinansira Evropska Unija u okviru programa Interreg Mediterranean, izvršna direktorica firme d.o.o. Barska uljara, dr Marija Markoč, održala je predavanje na temu „Testimonianze dal territorio: Caso di studio dal Montenegro“ – „Svjedočanstva teritorije: Studija slučaja Crne Gore“, u okviru kojeg je predstavila utkanu tradiciju uzgoja masline i proizvodnje maslinovog ulja na crnogorskom primorju, kao i važnost masline kako u vizuelnom, tako i u duhovnom identitetu barskog područja. Markoč je predstavila važnost očuvanja autohtonog sortimenta, prvenstveno sorte masline Žutica, koja je nedavnim dostignućima na međunarodnom nivou uvrštena na listu svjetskih sorti maslina. Brojni predstavnici maslinarsko-uljarskog sektora iz Italije, ali i Grčke i Španije, upoznali su se sa održivim sistemom poslovanja Barske uljare, koja je kroz značajna ulaganja u savremena poljoprivredna, ali i tehničko-tehnološka dostignuća pozicionirala Crnu Goru na maslinarsko-uljarskoj mapi svijeta.

Ona je poručila da će Barska uljara nastaviti sa utvrđivanjem svoje pozicije na vrhu ljestvice, te najavila brojne projekte sa ciljem povećanja energetske efikasnosti objekta, uvođenja sistema umrežene valorizacije otpada, proširenja asortimana proizvoda, konstantnog ulaganja kako u kvantitet, tako i u održavanje vrhunskog kvaliteta svih roba i usluga, ali i u kreiranju kompletnog agroturističkog doživljaja, kako bi turisti i posjetioci maslinovo ulje „Barsko zlato“ i uspomene iz Barske uljare ponijeli kao najvrijedniji suvenir iz Crne Gore.

markochh 3

Kako je projektom ARISTOIL Plus dizajniran specijalni okovratnik za flaše nutraceutskog ekstra-djevičanskog maslinovog ulja iz zemalja koje su dio Aristoil mreže, a koji ukazuje na vrhunski kvalitet proizvoda, Markoč je ukazala na značaj ovakvog brendiranja. Istakla je da je i Barska uljara od nedavno nosilac oznake kvaliteta „Dobro iz Crne Gore“, za kompletan asortiman svojih proizvoda, što povećava prepoznatljivost maslinovog ulja „Barsko zlato“, ali i učvršćava njegov put ka izvozu, te da će i ova oznaka kvaliteta doprinijeti željenom pravcu razvoja.

54. Skupštinu Udruženja italijanskih gradova maslinovog ulja, koja se održava 23. i 24. juna u Sala della Promoteca, u okviru čuvenog Trga Kampidoljo u Rimu, otvorili su g. Michele Sonnessa, predsjednik Udruženja italijanskih gradova maslinovog ulja, kao i g. Giovanni Iacono, predsjednik Euro-Mediteranskog centra za održivi razvoj, koji su imali priliku da uživaju u harmoničnom ukusu ekstra-djevičanskog maslinovog ulja „Barsko zlato“.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar