Otvoren Sajam preduzetništva Opštine Bar

Sajam preduzetni

Lokalna uprava podržala razvoj 153 biznisa sa preko 660.000 eura.

Drugi po redu sajam preduzetništva Opštine Bar otvoren je večeras na platou sportske dvorane “Topolica”. Na sajmu svoje biznise predstavlja 27 lokalnih preduzetnika koji su podržani kroz različite konkurse Opštine Bar za podršku razvoja preduzetništva.

Video prilog: https://youtu.be/q-1Eof4bdbw

Sajam je otvorila potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović koja je poručila da sajam koji je kruna onoga što Opština radi u kontinuitetu kada je u pitanju podrška lokalnim preduzetnicima, ima intenciju da postane tradicionalan. “Namjera nam je da promovišemo lokalni biznis i proizvođače i da im damo dodatni vjetar u leđa kada je u pitanju vidljivost biznisa ali i njihova povezanost i umrežavanje.”, poručila je ona. Spičanović je kazala da je prednost ovog sajma što će se i široj javnosti predstaviti šta to sve mi imamo u Baru, kako se na održiv i kvalitetan način koriste lokalne sirovine te koji su to proizvodi koji Bar i barska privreda može da ponudi i turistima i cijelom tržištu.

Opština Bar već četiri godine za redom izdvaja značajna sredstva kako za razvoj preduzetništvu tako i za projekte u oblasti ženskog preduzetništva. U ovom četvorogodišnjem periodu kroz program podrške razvoju preduzetništva dodijeljeno je oko 532.000 eura za razvoj 114 biznisa ideja, dok je u istom periodu za razvoj ideja žena preduzetnica dodijeljeno oko 135.000 eura za 39 projekata. Dakle u protekle četiri godine lokalna uprava je iz Budžeta opredijelila preko 667.000 eura za razvoj 153 biznisa, čime je otvoren značaj broj novih radnih mjesta i podstaknuto samozapošljavanje i razvoj lokalnih potencijala u Baru.

Sajam preduzetništva biće otvoren i sjutra u terminu od 19 do 22 sati na istoj lokaciji, gdje će građani i turisti moći da se upoznaju sa biznisima i projektima koji su razvili barski preduzetnici uz podršku Opštine Bar, ali i da razmijene iskustva na koji način mogu sami postati preduzetnici i razvijati svoje ideje za poslovanje, unapređene postojećih ili započinjanje novih biznisa.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar