Ambasador Luksemburga u CG g. Filip Dankel u prvoj zvaničnoj posjeti Baru.

dul i amb l 6

Predsjednik Opštine ambasadoru predstavio sve potencijale Bara.

dul i amb l 3
Potencijal barske opštine mogao bi biti interesantan i privlačni za turiste i preduzetnike iz Luksemburga.

U radnom dijelu sastanka Dankel je predstavio delegaciju ugledne i uspješne firme iz Luksemburga "Artec3D" koja je globalni lider u proizvodnji ručnih i prenosnih 3D skenera i na čelu je razvoja inovativnih 3D tehnologija još od 2007. godine, za što je u svijetu i nagrađivana. Ova firma sa sjedištem u Luksemburgu i kancelarijama u SAD i Kini, otvorila je svoje predstavništvo upravo u Baru na Utjehi kako bi u našoj državi i gradu razvijali ovu industriju.

Predsjednik Opštine kazao je da ga raduje da, nakon što su naši građani tražili bolje uslove za poslovanje i rad u Luksemburgu, danas svjedočimo da građani i privrednici Luksemburga dolaze u našu državu i naš grad u potrazi za razvojem svojeg posla i za boljim uslovima za rad.

dul i amb l 5

Osnivač i direktor ove firme Artiom Yukhin rekao je: "Kako smo gledati u budućnost kada je u pitanju Artec3D i naše rastuće poslovanje, jednako tako smo uzbuđeni što stvaramo novi centar u Baru, gradu sa prijatnom klimom i prekrasnom obalom". On je kazao da je to naročito važno u trenutku kada se novi talenti u ovoj oblasti sele širom Evrope, a Crna Gora nudi brojne mogućnosti za Artec3D da nastavi da se širi. Programeri, matematičari, stručnjaci u oblasti računara i IT, mehanički, elektronički i optički inženjeri, kao i mnogi drugi profesionalci, ovdje će moći da pronađu atraktivno životno i radno okruženje u inovativnom timu koji je na čelu razvija 3D tehnologija, poručili su iz ove kompanije.

dul i amb l 2

Raičević je poručio da je Bar pravi izbor za poslovanje jedne ovakve globalne kompanije jer Opština u kontinuitetu nastoji da stvori dobar biznis ambijent, uklanjanjem biznis barijera, programima podrške preduzetništvu ali i isticanjem razvoja IT industrije kao prioriteta u ekonomskom razvoju grada. Osim toga, Bar svojim prirodnim i turističkim ljepotama privlači zaposlene iz različitih država da baš ovdje stacioniraju svoje biznise što će lokalna uprava uvijek podržati u skladu sa mogućnostima.

Na sastanku je iskazana želja i namjera da se u narednom periodu intezivira saradnja lokalne uprave i lokalne privrede Bara sa ekonomijom Luksemburga kako bi zajednički doprinijeli unapređenju kvaliteta života građana, stvaranjem novih poslova i otvaranjem novih radnih mjesta u Baru. Takođe, tokom sastanka je razgovarano o mogućoj saradnji u oblasti očuvanja baštine Starog Bara uz pomoć ove tehnologije.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar