ZZZ organizuje obuku za rad sa osjetljivim ciljnim grupama

hotel francca

Obuka za predstavnike područnih jedinica Zavoda za zapošljavnje Crne Gore i centara za socijalni rad na temu rad sa osjetljivim ciljnim grupama održaće se u ponedeljak u Baru.

U okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resura 2012-2013“, koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), realizuje se projekat „Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Centara za socijalni rad“. Glavni korisnik ovog projekta je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a projekat sprovodi konzorcijum WYG International iz Velike Britanije. U okviru druge komponente programa projektni tim će 27 i 28. marta 2017. godine u Baru održati dvodnevnu obuku za zaposlene u područnim jedinicama Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centrima za socijalni rad na temu „Rad sa osjetljivim ciljnim grupama“. Obuka će biti fokusirana na poboljšanje praktičnih vještina u radu sa licima s invaliditetom i pripadnicima RE populacije i na unapređenje kapaciteta upravljanja i saradnje zaposlenih u ZZZ i CSR u pružanju relevantne pomoći licima s invaliditetom i pripadnicima RE populacije, a u cilju poboljšanja njihove zapošljivosti i socijalne uključenosti.

Program obuke izvodiće se u Hotel Franca, a nakon obuke u ponedjeljak, 27. marta 2017. godine u terminu od 17.00-18.30 sati, biće održan okrugli sto na temu „Predstavljanje socijalne aktivacije i novih metoda rada Zavoda za zapošljavanje i centara za socijalni rad - Primjeri dobre prakse u zemljama EU”, za predstavnike nevladinih organizacija, koje u svom fokusu imaju rad na unaprjeđenju položaja osoba s invaliditetom i pripadnika RE populacije, predstavnike lokalne samouprave, područnih jedinica ZZZCG i centara za socijalni rad, kao i ostale relevantne organizacije iz primorskog regiona Crne Gore.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar