Skup sjećanja kod Crnog rta povodom 18-godišnjice bombardovanja

slika protesta

Ispred vojnog objekta na Crnom rtu iznad Sutomora, gdje su 24. marta 1999.pale prve NATO bombe na Crnu Goru, omladina Nove srpske demokratije održala je danas skup sjećanja, sa kojeg je poručeno da sjeveroatlantskoj Alijansi „nismo zaboravili, ni oprostili - murinsku djecu, ni Sašu Stajića, prvu žrtvu zlokobne agresije na SRJ, niti malu Milicu Rakić, jednako kao ni 300. 000 prognanih sa Kosova i Metohije, i okupaciju južne srpske pokrajine“.

„Omladina Nove srpske demokratije danas u ime slobodnih i nepokornih građana Crne Gore, sa ovog mjesta, gdje su pale prve NATO bombe u agresiji na našu zemlju započetu 24.marta 1999.godine, podsjeća generatore ratova, zločince i masovne ubice, da se njihovo „milosrđe“ u vidu projektila sa osiromašenim uranijumom i danas ovdje veoma snažno osjeća. Nažalost, posledice zločinačkog dejstva okupacionog NATO pakta ostaju trajne i ozbiljne, posebno po zdravlje stanovnika“, kazao je predsjednik barskog Kluba mladih NOVE Marko Ražnatović.

Kako je rekao, neprijatelji Crne Gore zagadili prostor, vodu, zemlju, vazduh, hranu i čitavu našu životnu okolinu, „a sa tim zagađivanjem i zločinom započeli su upravo u Sutomoru“.

„U Sutomoru, na Crnom rtu, je pala prva bomba na Crnu Goru tokom zločinačke agresije. Agresije koja još uvijek traje, samo u drugačijem, možda opasnijem, obliku“, podsjetio je Ražnatović.

On je tokom obraćanja iznio zapažanje kako je na sutomorskim tablama za oglašavanje, kao nikada ranije, poočetkom ove godine na desetine posmrtnih plakata mladih ili relativno mladih ljudi.

„Velika većina njih preminula je od posledica karcinoma, koji, uostalom, masovno kosi i staro i mlado, i ne pita za godine, niti za vjeru, niti za naciju. Karcionoma koji nam je stigao 1999.godine preko bombi NATO dušmana“, naveo je Ražnatović.

On se zapitao u isto vrijeme - zar ima časnog čovjeka u Crnoj Gori koji vjeruje da nam NATO zločinci mogu biti prijatelji, i koji misli da je Crnoj Gori mjesto za demonskom trpezom natopljenom krvlju crnogorske mladeži i nedužnih crnogorskih građana? Zar sa vlastitim dželatom biti u istom društvu, i ubijati druge nedužne narode, oduzimati živote nevinoj djeci drugih naroda?

Odavde je, podsjetio je Ražnatović, dakle, 24 marta 1999. u 19.45 krenulo razaranje i sijanje smrti. Američki bombarderi i morbidna podmornica Splendid, zasuli su Crni rt i Maljevik sa četiri projektila te večeri.

Ražnatović je u ime mladih Crne Gore koji su za mir, protiv nasilja i protiv okupacija suverenih država, pozvao odnarođenu i, kako je naglasio, nelegitimnu vlast u Crnoj Gori, da se opameti, te da posluša glas naroda kada je u pitanju odnos prema NATO-u, „jer narod koji je slobodarski opredijeljen neće u NATO, i ne želi da vodi tuđe ratove, niti da bude bilo čije topovsko meso, a najmanje, veli, genocidnog NATO pakta.

„Poručujemo ujedno da NATO-u nismo ni zaboravili, ni oprostili - ni Sašu Stajića, prvu žrtvu zlokobne agresije na SRJ, ni malu Milicu Rakić, ni murinsku djecu, ni 300. 000 prognanih sa Kosova i Metohije, niti okupaciju južne srpske pokrajine“ – zaključio je Ražnatović u obraćanju.

Tribina u Parohijskom domu

Večeras (petak) u 19 časova u sutomorskom Parohijskom domu, istim povodom, Nova srpska demokratija organizovalaje tribinu „Ne u NATO“, na kojoj su govorili viosoki fuinkcioneri ove stranke, crkveni velikodostojnici, književnici i novinari.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar