Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama...

čestit bajram 

Čestitke su uputili...

 raiccko dule

Islamska zajednica u Crnoj Gori
Medžlis Islamske zajednice Bar
Glavnom imamu, gospodinu Mujdinu ef. Milaimiju

Poštovani gospodine Milaimi,

Čini mi zadovoljstvo da Vama lično, Vašim saradnicima, predstavnicima Islamske zajednice kao i svim građankama i građanima Bara islamske vjeroispovijesti, u ime Opštine Bar i svoje lično ime, srdačno čestitam veliki praznik Ramazanski Bajram.

Ramazanski Bajram koji dolazi nakon mjeseca posta, simboliše pobjedu ljudske snage volje i strpljenje, sa kojim zasigurno dolazi uspjeh, i podsjeća nas na važnost zajedništva u različitostima i dobročinstva prema onima koji su u potrebi. Uvjeren sam da će praznični dani donijeti Vama, Vašim saradnicima i svim pripadnicima Vaše zajednice, iskrenu radost i zadovoljstvo koje neminovno prati svako dobročinstvo i podstaći nas, sve zajedno, da tragamo za najboljim u nama i u svim ljudima.

Želim vam da praznične dane provedete u sreći, blagostanju i istinskom ličnom i porodičnom miru, a budite uvjereni da radost prazničnih dana u ovom gradu zajednički dijelimo, bez obzira na različitosti koje su naše istinsko bogatstvo.

PREDSJEDNIK, Dušan Raičević

 milena božžžović

Povodom završetka mjeseca Ramazana i nastupajućeg velikog praznika Ramazanskog Bajrama koristim priliku da, u ime Skupštine opštine Bar i u svoje ime, glavnom barskom imamu Muidinu efendiji Milaimiju, kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, čestitam nastupajuće praznike.
Želim da univerzalne i neprolazne duhovne vrijednosti ovog uzvišenog praznika budu putokaz radosti, poštovanja, milosrđa i zbližavanja. Neka međukonfesionalna harmonija, kao i do sada, bude vječni garant mira, povjerenja i sloge, kako u Baru tako i u Crnoj Gori.
Uz želju da ovaj praznik provedete u krugu vaših porodica, prijatelja i dobronamjernih ljudi, te da slogom uvijek širite poruke Ramazanskog Bajrama, još jednom upućujem najiskrenije čestitke.
Predsjednica SO Bar mr Milena Božović,

 nenezic b

U ime Socijaldemokrata Bara i svoje lično ime, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti čestitam ramazanski Bajram, sa željom da ga proslave sa svojim porodicama u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu
OO Socijaldemokrate Bar
Branislav Nenezić

jedrr 

Redakcija portala Jedro
Čestitamo vam veliki praznik Ramazanski Bajram sa željama da isti provedete u radosti, miru i zdravlju, dijeleći bajramske vrijednosti sa najbližima, prijateljima, komšijama i svim ljudima dobre volje.

 Đuričić Mladen

Mjesec Ramazana proveden u molitvama i postu, ujedinjuje u zajedništvu, odricanju i praštanju. Neka vam i nastupajući bajramski dani donesu radost, duhovni mir i porodičnu harmoniju.
U ime Opštinskog odbora DPS Bar, kao i u svoje lično ime, povodom velikog praznika - Ramazanskog bajrama upućujem najiskrenije čestitke.
Njegujmo naše različitosti, ljepotu svih vjera u našoj Crnoj Gori, uvažavajući i slaveći zajedno sve praznike. Samo tako jačamo temelje naše kuće, a pod njenim krovom rašće sklad, ljubav i svaki napredak.
Mladen Đuričić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar

 cakan k

U ime Biram Bar- Biram Crnu Goru i u svoje ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, glavnom barskom imamu Mujdinu ef. Milaimiju i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i dijaspori, upućujem srdačne čestitke i najljepše želje povodom Ramazanskog Bajrama.
Nakon mjeseca posta, zahvalnosti i odricanja, simbolika ovog velikog praznika afirmiše temeljne ljudske vrijednosti i podsjeća nas da samo zajedno, u međusobnom skladu, možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima.
Zato, neka nas, kao i uvijek do sada, u svim životnim iskušenjima, vode ljubav i radost, uzajamno poštovanje i razumijevanje, istinoljubivost i pravednost.
Želim da Ramazanski Bajram u svaki dom unese nadu, radost i slogu, dobro zdravlje i sreću.
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
Srdačno,
Predsjednik Biram Bar- Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar