Biram CG: Đekna još nije umrla a kad će ne znamo!

cakanche 

Saopštenje prenosimo integralno.

Baš kao u najčuvenijoj crnogorskoj seriji svih vremena, isto se dešava i sa lokalnim izborima u Crnoj Gori.
Prvo su svi građani Crne Gore sa čuđenjem gledali kako se lokalni izbori dovode do besmisla njihovim razvlačenjem tokom mjeseca juna i jula, umjesto da svi budu raspisani zajedno za 05. jun. Zatim se, kao u lošem filmu, pojavila glasina da će se odložiti za oktobar kako bi – vidi čuda – bili svi održani u istom trenutku.
Obrazloženja su nebitna, ali su zanimljiva. Jedni se pozivaju na turističku sezonu. Kažu da se ne bi ugrozila. Kasno ste se sjetili sezone, gospodo, o njoj je trebalo da mislite mnogo ranije. Uostalom, kako izbori mogu da ugroze sezonu? Ukoliko vam je zbilja stalo do sezone – onda ste trebali da ih raspišete za kraj maja ili najkasnije u prvoj nedjelji juna. Drugi kažu, među njima i mandatar nove Vlade, da se izbori odlažu kako bi se svi održali u isto vrijeme. Kako je to evropski. Odavde se nameće nekoliko pitanja. Ukoliko to zbilja jeste evropski (a nije) šta ste čekali do sada? Ukoliko želite da izbori budu u isto vrijeme, da li to znači da ćemo u oktobru imati i Predsjedničke i Parlamentarne izbore zajedno sa lokalnim. Ili ćete izbore raspisati u septembru pa ih opet odlagati za 6 mjeseci kako bi se svi spojili.
Ono što je svim građanima Crne Gore jasno je- da je potencijalna odluka o odlaganju lokalnih izbora bazirana na strahu od rezultata koji će biti na njima ostvaren.
Mi iz Biram Bar – Biram Crnu Goru znamo samo jedno. Građani su mnogo mudriji nego što to političari, koji žele odlaganje izbora, misle. Oni će umjeti da prepoznaju sitno politikanstvo i to će na izborima umjeti da kazne.

Pres služba Biram Bar – Biram Crnu Goru

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar