Luka Bar: Održan treći sastanak partnera projekta EFINTIS

luka uprava 

Juče je u prostorijama Luke Bar AD odražan 3.sastanak partnera projekta EFINTIS u kojem je Luka Bar vodeći partner.

Osim sastanka koji je okupio partnere iz Italije i Albanije, u drugom dijelu dana održan je i tzv. Mid-term sastanak tačnije provjera napretka projekta od strane Zajedničkog sekretarijata iz Italije.

U prvom dijelu sastanka, partneri na projektu EFINTIS su predstavili svoje aktivnosti iz prethodnog perioda implementacije i dali uvid u tok svojih aktivnosti na projektu, prvenstveno pilot aktivnosti. Kao vodeći partner, Luka Bar je imala zadatak da predstavi plan rada, moguće kritične tačke i finansijski progres na projektnom nivou, po partnerima i zajednički.

Što se tiče pilot aktivnosti svi partneri su u većini u početnoj fazi implementacije pilota i, u zavisnosti od partnera do partnera, uglavnom je to faza realizacije tendera. Podsjetimo, Luka Bar planira da u okviru EFINTIS projekta dalje nadogradi postojećći PCS sistem , povezivajući ga sa Carinom i uz pomoć ovog i drugih planiranih projekata će značajno unaprijediti informacioni sistem.

lb sastanak

U drugom dijelu dana, predstavnik Zajedničkog sekretarijata g.Davide Marciano i gdja Chiara Campanile su odžali monitoring posjetu na kojoj su na licu mjesta ispitali trenutno stanje sa EFINTIS projektom i dali svoje preporuke za dalju realizaciju uz pozitivnu ocjenu dosadašnjeg djelovanja uzimajući u obzir otežane okolnosti uzrokovane COVID-19 pandemijom i omogućen dodatni period od 12 mjeseci za realizaciju projektnih aktivnosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar