Pres konferencija SDT povodom zaplene oko 500 kg.kokaina

bananas koka 

Ovo je vrlo uigrana i dobro isplanirana međunarodna akcija..

Slobodna carinska zona bila je krajnji cilj zaplijenjenih 500 kilograma kokaina, a ne kompanija Voli, saopštio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. On je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da ih je o ovom slučaju obavijestila policija, a oni od carinika.

Direktorica Uprave prihoda i carina, Milena Petričević saopštila je  da je kokain, zaplijenjen prije dva dana, zajedno sa kontejnerima 2. januara uplovio u Luku Bar te da su nakon kontrole i sumnje odmah obaviještene nadležne insititucije.

Specijalni tužilac Miroslav Turković kazao je da su došli do podataka da je u toku 2021. godine na teriotriji Slovenije, Ekvadora i drugih država stvorena kriminalna organizacija koja je vršila krivična djela stvaljanja u promet opojnih droga.

- Podaci ukazuju na sumnju da su organizaciju formirala dva neidentifikovana lica od kojih je jedno službenik jedne kompanije iz ovih zemlja. Dokazi upućuju da je pripadnik postao i jedan crnogorski državljanin Đ.D. koji obavlja poslove špedicije u jednom pravnom licu u Crnoj Gori. Postoje dokazi koji ukazuju na sumnju da je imao zadatak da vrši manipulaciju kontejnerima u kojima su bile banane, da dostavlja brojeve kontejnera u cilju izuzimanja kokaina ispod mjera nadzora.

Turković je kazao da su pripadnici kriminalne organizacije postali još nekoliko osboba koji su državljani Crne Gore i koji obavljaju aktivnosti u Slobonoj zoni Luka Bar.

Postoje i podaci, kako je naveo, da su članovi kriminalne grupe i državljani Ekvadora koji su dostavljali brodske plombe, koje su drugi pripadnici koristili da bi zavarali trag nakon preuzimanja kokaina iz kontejnera.

Naveo je i da među osumnjičinima ima i pripadnika jedne strane transportne kompanije.

- Ovo je vrlo uigrana i dobro isplanirana međunarodna akcija koja je imala za cilj da se izvrši transport droge iz zemlaja Južne Amerike do Crne Gore. Dokazi ukazuju da je Đ.D. neovlašćeno držao i prenosio drogu za koju se sumnja da je kokain i manipulisao kontejnerom. Osumnjičeni je nakon što su obaviješteni državni organi drogu usmjerio ka jednom trgovačkom lancu kako bi na taj način ušao u Crnu Goru i stvorio uslove da drugi pripadnici dođu u posjed droge.

On je kazao da je juče izvršen pretres trgovačkog lanca i da je pronađeno oko 500 kilograma kokaina.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar