Baranka v.d. generalna direktorica Direktorata za digitalnu ekonomiju i tehnološki razvoj

Marijeta barjaktarović Lanzardi 

Marijeta Barjaktarović Lanzardi imenovana je za v.d. generalne direktorice Direktorata za digitalnu ekonomiju i tehnološki razvoj Ministarstva ekonomskog razvoja (MER).

Na portalu Vlade Crne Gore, objavljeno je da je Barjaktarović Lanzardi rođena 1985. godine u Baru, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju kao nosilac diplome „Luča“ i đak generacije.

“Osnovne studije završila je u na smjeru Diplomatija, Fakultet političkih nauka – Univerzitet Crne Gore (UCG) u Podgorici sa prosječnom ocjenom 9.91 (A), dok je magistarske studije završila na Odsjeku Međunarodni odnosi, Fakultet političikih nauka – Univerzitet u Rimu „La Sapienza“ sa najvećom ocjenom 110 i pohvalom.

Ekspert je za javnu politiku u oblasti istraživanja, inovacija i tehnološkog razvoja sa više od deset godina iskustva u javnoj upravi. Rukovodilac više multidisciplinarnih timova kao načelnica direkcija u Ministarstvu nauke i MER sa međunarodnim iskustvom.

Radno iskustvo započela je 2010. godine kao volonter u Ambasadi Crne Gore pri Svetoj Stolici i Svetom malteškom redu (Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore), nakon čega je zasnovala radni odnos u Ministarstvu nauke Crne Gore, gdje je počev od pripravnice, preko samostalne savjetnice do načelnice, radila na nacionalnim, međunarodnim i EU naučnoistraživačkim i inovacionim programima.

Od decembra 2020. angažovana je u MER kao načelnica Direkcije za inovacije i tehnološki razvoj.
Tečno govori engleski i italijanski jezik i dobro se služi njemačkim jezikom. Udata je i majka troje djece.

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar