Baranka v.d. generalna direktorica Direktorata za digitalnu ekonomiju i tehnološki razvoj

Marijeta barjaktarović Lanzardi 

Marijeta Barjaktarović Lanzardi imenovana je za v.d. generalne direktorice Direktorata za digitalnu ekonomiju i tehnološki razvoj Ministarstva ekonomskog razvoja (MER).

Na portalu Vlade Crne Gore, objavljeno je da je Barjaktarović Lanzardi rođena 1985. godine u Baru, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju kao nosilac diplome „Luča“ i đak generacije.

“Osnovne studije završila je u na smjeru Diplomatija, Fakultet političkih nauka – Univerzitet Crne Gore (UCG) u Podgorici sa prosječnom ocjenom 9.91 (A), dok je magistarske studije završila na Odsjeku Međunarodni odnosi, Fakultet političikih nauka – Univerzitet u Rimu „La Sapienza“ sa najvećom ocjenom 110 i pohvalom.

Ekspert je za javnu politiku u oblasti istraživanja, inovacija i tehnološkog razvoja sa više od deset godina iskustva u javnoj upravi. Rukovodilac više multidisciplinarnih timova kao načelnica direkcija u Ministarstvu nauke i MER sa međunarodnim iskustvom.

Radno iskustvo započela je 2010. godine kao volonter u Ambasadi Crne Gore pri Svetoj Stolici i Svetom malteškom redu (Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore), nakon čega je zasnovala radni odnos u Ministarstvu nauke Crne Gore, gdje je počev od pripravnice, preko samostalne savjetnice do načelnice, radila na nacionalnim, međunarodnim i EU naučnoistraživačkim i inovacionim programima.

Od decembra 2020. angažovana je u MER kao načelnica Direkcije za inovacije i tehnološki razvoj.
Tečno govori engleski i italijanski jezik i dobro se služi njemačkim jezikom. Udata je i majka troje djece.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar