Pozivamo građane da budu strpljivi!

 red dnz pg

PR Služba Ministarstva zdravlja saopštila da porast zaraženih u posljednje dvije sedmice skoro da se nije odrazio na hospitalizacije.

Porast broja zaraženih Omikron sojem korona virusa u posljednje dvije sedmice za sada, skoro da se nije odrazio na potrebu za bolničkim liječenjem u Crnoj Gori. Broj hospitalizovanih je tek u blagom povećanju i sada iznosi 212 pacijenata u cijeloj državi, a to su uglavnom preventivni prijemi pacijenata sa hroničnim oboljenjima koji su hospitalizovani iz predostrožnosti.

U isto vrijeme, Ministarstvo zdravlja pomno prati i raspoloživost kadrovskih kapaciteta. Crna Gora ima i redovne medicinske ekipe, ali i rezervne timove koji, u svakom trenutku, mogu da pomognu kolegama ili da ih zamijene na radnom mjestu. Podsjećamo javnost da zahvaljujući pravovremenoj odluci da reorganizujemo sistem, ljekari i medicinsko osoblje iz bolnica, u slučaju potrebe, momentalno mogu da pomognu kolegama u domovima zdravlja.

Naš zdravstveni sistem za sada je jedan od rijetkih u Evropi koji nema hronične probleme ni nedostatkom ljekara ni sa nedostatkom testova.

Pozivamo građane da budu strpljivi, ali i solidarni. Prioritet u ovoj situaciji imaju pacijenti koji su teže oboljeli i oni su prvi za sve dijagnostičke procedure. To prvenstveno uključuje građane kojima su nužna snimanja pluća.

Zdravstveni sistem još jednom apeluje da se vrijeme provodi u najužem okruženju, a u ostalim situacijama, uz nošenje maske i držanje odstojanja. Dužni smo i da zahvalimo našim najvremešnijim građanima koji su i ovoga puta, osim što su lideri među imunizovanima, još jednom održali čas iz odgovornog ponašanja. U isto vrijeme, pozivamo sve građane još jednom da se odazovu i otvorenom pozivu za vakcinaciju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar