Opština Bar po prvi put dodijelila sredstva zanatlijama za razvojne projekte

sred so

Komisija donjela odluku.

Komisija za raspodjelu sredstava po Programu za podršku razvoja zanatstvo u opštini Bar donijela je odluku o odobravanju sredstava za podršku razvoja zanastva za 2021. godinu po završenom Javnom konkursu.
Ukupno opredijeljena sredstva za projekte po ovom Programu iznose20.000 eura.

Sredstva za realizaciju biznis planova za razvoj zanatske djeltnosti dobili su Zlatko Čikić za biznis plan proizvodnje suvenira-upotrebnih predmeta od maslinovog drveta, Vernesa Hasanagić sa planom unapređenja poslovanja šivenjem proizvoda sa tradicionalnim motivima i usluge dorade sa tradicionalnim motivima, zatim Violeta Inić za proizvodnju suvenira od školjki, dok je za proizvodnju domćih peciva podršku dobila Isidora Kostić sa d.o.o. “Butik 33” a Emina Kolar i d.o.o “DKD Wash & Go” za biznis plan pranje i hemijsko čišćenje tekstilnih i krznenih proizvoda.
Ciljevi ovog programa su razvoj društvene svijesti o značaju zanatstva i unapređenje znanja i vještina u toj oblasti, unapređenje poslovnog ambijenta i ekonomske i turističke ponude ali i motivacija mladih i nezaposlenih koji bi izrazili kreativnost i stekli ekonomsku nezavisnost kroz zanatstvo, te u konačnom povećanje broja zanatlija ali i novih radnih mjesta u Baru.
Sa svim dobitnicima na konkursu ugovore će potpisati predsjednik Opštine Dušan Raičević.

 Odluka Komisije dostupna je i na sajtu Opštine Bar www.bar.me

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar