Ljubomir Vukoslavčević zatražio smjenu direktora TO

vukoslavčević bcg

U prethodnim danima, BCG - Biram Bar je obavještavao javnost o trošenju, po nama, enormnih sredstava TO za organizaciju dočeka Nove 2022. godine.

Saopštenje BCG prenosimo integralno.

Na sjednici Izvršnog odbora Turističke organizacije na kojoj je glasano o izboru izvođača i visini sredstava, članovi BCG su bili uzdržani od glasanja. Razlog više je što od samog starta nije bila poznata procedura i način ugovaranja, već je nakon samo 2 dana prva rata uplaćena po nekom ugovoru.
Predsjednica Izvršnog odbora TO je u više navrata tražila od direktora da ugovore dostavi, što isti nije učinio, pod izgovorom da je ugovor tajni, i ako sam IO nije doneo takvu odluku. Nakon više mjeseci, saznalo se da postoji više ugovora sa raznim menadžerima, producentima i orkestrima.
Naravno, kad se krene sa problemima, oni se i nastavljaju, pa tako direktor nije potpisao ni ugovor sa opštinom, jer prije rebalansa budžeta novac nije ni postojao na poziciji. Zato direktor pribjegava drugom rješenju i sredstva od naplate boravišne takse uplaćuje dodatno, bez saglasnosti IO. Ukupno, direktor je uplatio preko 70.000 eura, od čega je imao saglasnost samo za 45.000 eura- što jeste nenamjensko trošenje sredstava.
Zbog svega navedenog, odbornici BCG- Biram Bar su postavili direktna pitanja na sjednici SO, a predsjednik odborničkog kluba Ljubomir Vukoslavčević je na današnjoj sjednici skupštine zatražio da se direktor TO Emil Kukalj hitno razriješi dužnosti, kako nadalje ne bi nanosio štetu samoj TO, a time i grubo oštetio sve građane Bara.
Kao partija koja se uvijek vodila samo interesima građana koji su nas birali, osuđujemo svaki pokušaj da se na neprimjeren način troši novac poreskih obveznika iz naše opštine, stoji u saopštenju koje potpisuje Press služba BCG

 

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar