PPU “Svetionik”: Pjesmom do zvijezda u Baru

 naslovna

Tradicionalna manifestacija “Pjesmom do zvijezda” u organizaciji PPU “Svetionik”, u okviru proslave Dana Opštine Bar održavala se danas u Baru.

svetinik 6 

Program se odvijao pojedinačno u barskim vrtićima “Vukosava Ivanović Mašanović”, “Mala bajka” i “Svetionik”, osnovnim školama “Blažo Jokov Orlandić” i “Meksiko” i ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš”.

koža vrtic

U programu su učestvovali I plesni studio “Habanera”, KUD “Sveti Jovan Vladimir”, folklorni ansambl “Rumija” i solista Mehmed Medo Nikezić.

kolaž kud

Manifestacija “Pjesmom do zvijezda” je ove godine okupila djecu iz regiona i cijele Crne Gore, koji su online putem dali doprinos i poslali svoje plesne tačke, igru i recitacije, a njihovi snimci objavljeni su na fejsbuk stranici i Instagram profilu “Svetionika”.

 habaner

Fotografije: Sergej Zabijako.

Osim svečarskog programa, vrtić “Svetionik”, istovremeno sa manifestacijom “Pjesmom do zvijezda”, organizuje i humanitarnu akciju prikupljanja garderobe i higijenskih sredstava za djecu u Domu “Mladost” u Bijeloj. Humanitarna akcija organizuje se i za prikupljanje hrane za rad Narodne kuhinje u Baru, a građani doprinos akcijama mogu dati u prostorijama Svetionika do četvrtka u 12 sati.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar