Caritas CG uručio donaciju Opštoj bolnici Bar

bolnica help

Direktor Caritasa Crne Gore, Marko Đelović, uručio je danas donaciju mreže Caritasa u Crnoj Gori u vidu medicinske opreme Opštoj bolnici „Blažo Orlandić“ u Baru.

Vrijednost opreme iznosila je 12.385 eur.

Donirana oprema uključuje EKG aparate, infuzione pumpe, laringoskope, kao i pulsne oximetare, kako bi se pacijentima omogućilo bolje i kvalitetnije liječenje u ovoj ustanovi.
U ime Caritasove mreže, donaciju je predao direktor Caritasa Crne Gore, Marko Đelović, a u ime Opšte bolnice u Baru donaciju je primio direktor bolnice, dr Igor Karišik. Ovim povodom Đelović je istakao da je današnja donacija šesta po redu isporuka medicinske opreme zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori i da je od izuzetne važnosti da u ovom izazovnom vremenu, koje nam je pandemija nametnula, djelujemo zajedno i pomognemo jedni drugima. On je dalje naglasio da sve zdravstvene institucije u Crnoj Gori, kao i svi medicinski radnici, rade pod velikim pritiskom i ulažu nadljudske napore, pa stoga ovakvim i sličnim donacijama možemo donekle pokušati da im olakšamo posao u cilju dobijanja kvalitetnijeg pristupa liječenju.

Donacija vrijedne medicinske opreme obezbijeđena je kroz projekat Caritasove mreže u Crnoj Gori „Unapređenje javnog zdravlja i smanjenje rizika od pandemije COVID 19 kroz nabavku medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Crnoj Gori“. Projekat ima za cilj da pruži podršku zdravstvenom sistemu u Crnoj Gori u borbi protiv COVID 19 pandemije kroz donaciju medicinske opreme zdravstvenim centrima u Crnoj Gori. Vrijednost projekta je oko 60.000 eur, a donatori su njemačke karitativne organizacije Renovabis i BEGECA.

Pandemija COVID 19 je bez sumnje izmijenila dosadašji način života i dovela nas u jako težak položaj. Ujedno nas je podjsetila koliko su važne prave vrijednosti u društvu, kao što su solidarnost, porodica, međusobno pružanje pomoći, jer samo uz pomoć njih možemo izaći iz ove situacije kao pobjednici.
U narednom periodu mreža Caritasa u Crnoj Gori distribuiraće dalje preostalu medicinsku opremu, saopštila je iz Caritasa Nevena Plamenac.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar