Opština Bar gradi azil za pse

azil maketa

 Na današnjoj pres konferenciji u Opštini Bar saopšteno je da je raspisan tender za izgradnju azila.

Kompleks bi trebao biti završen u prvoj polovini naredne godine

Sklonište za napuštene pse koje će biti izgrađeno u mjestu Kufin, na granici barske i budvanske opštine, biće prostor u kojem će psi i mačke lutalice biti tretirani na najhumaniji način, po principu – Uhvati, steriliši, pusti, i po preporukama Svjetske organizacije za zaštitu životinja. 

Ovaj objekat, čiji se završetak gradnje može očekivati do ljeta, imaće kapacitet da prihvati do 75 životinja, od čega je jedna petina predviđena za mačke lutalice, a ostatak za pse. 

Idejno rješenje uradila je projektantska firma Basketing d.o.o., a otvaranje ponuda izvođača planirano je za 26. novembar.

Darinka Martinović Milošević, pomoćnica sekretara Sekretarijata za uređenje prostora kazala je da je bio poseban izazov izabrati lokaciju za azil, što je najviše doprinijelo trajanju postupka, te da je izabrana najbolja lokacija na Kufinu dovoljno udaljena od naseljenih mjesta. Navedeno je da su zadovoljeni svi zahtjevi struke, zakona ali i civilnog sektora kako bi životinje dobile odgovarajuću njegu i smještaj. Ona je kazala da je vrijednost tendera za azil 470.000 eura a da će se pristigle ponude otvarati 26.11. ove godine nakon čega će se vrednovati i krenuti u dalji postupak. “Nakon završetka tendera i izbora izvođača radova, rok za izgradnju je 150 radnih dana pa vjerujemo da je moguće da Sklonište bude završeno do sljedećeg ljeta.”, kazala je ona.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar