Saopštenje Opštine Bar

Grb Opstine

Opština Bar reagovala je na saopštenja političkih partija URA i Demokrate po pitanju vozila koja je Opština ustupila DNZ Bar.


https://www.jedro.bar/info/11685-na-temu-povrata-vozila-oglasile-se-demokrate
https://www.jedro.bar/info/11684-ura-odluka-opstine-bar-da-oduzme-vozila-domu-zdravlja-porazavajuci-i-nehuman-cin
https://www.jedro.bar/info/11682-opstina-bar-vozila-smo-zatrazili-nazad-jer-se

Reagovanje prenosimo integralno:

Opština Bar zatečena je političkim zloupotrebama i malicioznim reakcijama pojedinih političkih partija, u prvom redu URA i Demokrata u Baru, po pitanju vozila koje je Opština ustupila Domu zdravlja na korištenje u jeku najveće epidemije.

Upravo jer su zdravlje i briga o građanima Bara uvijek bili prioritet lokalne uprave i svjesni izazova koje imalju ljekari tokom epidemije, Opština je stalno pomagala zdravstvene organe. Tako smo i Domu zdravlja ustupili na korištenje dva službena vozila shodno Odluci Tima za zaštitu i spašavanje Opštine Bar u trenucima najteže epidemiološke situacije tokom ljeta.

Apsolutno smo, kao lokalna uprava, nezainteresovani i ne želimo da se miješamo u kadrovsku politiku Doma zdravlja, stalo nam je isključivo da ova institucija funkcioniše na najbolji način u interesu građana. Radi javnosti naglašavamo da ni u trenutku kada su vozila ustupljena, kao ni danas, rukovodstvo Doma zdravlja nije pripadalo članstvu niti jedne vladajuće političke partije u Baru, te da su takve insinuacije gnusan i nečastan pokušaj zloupotrebe zdravstva za sitne političke poene onih koji su sami svjesni da govore neistine i manipulišu. Opština Bar nikada nije niti će funkconisati na taj način.

Podsjećamo da je Opština od prvog dana davala maksimalan doprinos borbi protiv Covid-19 i pomagala Domu zdravlja i Opštoj bolnici te da obije institucije imaju svoje predstavnike u Timu za zaštitu i spašavanje Opštine Bar u kojem svi zajedno rade posvećeno i kolegijalno u interesu zdravlja građana od prvog dana. U sklopu takve saradnje Opština je Domu zdravlja i Bolnici tokom prošle godine uputila i donacije vrijedne 4.000 odnosno 9.000 eura i založila se da Bolnica dobije centar za kiseonik.

Očekujemo da političke stranke, URA i Demokrate, daju svoj doprinos stabilizaciji zdravstvene situacije, kao dio Vlade Crne Gore, te da umjesto politikanske prazne priče i besmislenih napada na Opštinu Bar iskoriste svoje pozicije u vrhu države da konačno i Dom zdravlja i Bolnica dobiju pomoć od Ministarstva kojem je to obaveza. Očigledno da im preuzimanje odgovornosti nije jača strana te da se ne snalaze najbolje kada treba učiniti nešto konkretno za građane, mimo izdavanja saopštenja.

Naglašavamo da Opština nikom ne oduzima ništa već samo nastavlja da koristi sopstvena vozila za svoje svakodnevne poslove nakon više mjeseci a kako se, u međuvremenu, epidemiološka situacija stabilizovala u odnosu na ljetnji period. Da se pitaju odbornici URA vjerovatno vozila ne bi bila ni ustupljena, jer bi i ovo smatrali neodgovornim odnosom prema opštinskoj imovini, za što su na posljednjoj sjednici Skupštine Opštine optužili lokalnu upravu

Uvažavajući sve ove činjenice, uvjereni smo da je Opština Bar maksimalno izašla u susret Domu zdravlja, preko svojih mogućnosti pa čak i ako to nije bila obaveza Opštine već Ministastva i da smo u najtežim trenucim pružili podršku kako doktorima tako i svim građanima na taj način. Zato smo sigurni da će svako dobronamjeran razumjeti i svakodnevne potrebe Opštine Bar bez bilo kakve, bezpotrebe, malicioznosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar