Kompanija „Energean Montenegro LTD” uručila donaciju...

 joketiccc

Vrijedna donacija tiflotehničkih pomagala kompanije Energean članovima Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj


Danas je u prostorijama Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj održana svečanost povodom uručenja vrijedne donacije od kompanije „Energean”. Riječ je o donaciji tiflotehničkih pomagala za osobe bez vida i slabovide osobe koja obuhvata ručne satove, mjerače tjelesne temperature i indikatore tečnosti u čaši. Ova pomagala koja saopštavaju informacije putem zvučnih poruka olakšavaju funkcionisanje članova Organizacije u njihovom svakodnevnom životu.

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj je nevladina i neprofitna organizacija osoba sa invaliditetom, koja okuplja slijepe i teže slabovide osobe. Djeluje na području opština Bara i Ulcinja, a sjedište je u Baru.

Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselin Joketić, zahvalio se na donaciji tiflotehničkih pomagala za članove organizacije rekavši da su donirana pomagala bila neophodna osobama sa smetnjama vida, za njihov samostalan i nezavisan život. Razvojem tehnologija, razvija se i širi spektar kvalitetnih pomagala koja imaju za cilj da olakšaju svakodnevnicu osobama oštećenog vida i da omoguće samostalno življenje. Naša Organizacija realizuje aktivnosti u najrazličitijim oblastima djelovanja, a sve u namjeri da kvalitet života osoba sa smetnjama vida, naših članova i članica, bude što bolji, bez obzira na njihove životne okolnosti, ili lična svojstva, osobine, interesovanja, opredjeljenja, ili životni standard.

Donaciju članovima Organizacije slijepih uručio je Petar Djurović generalni direktor kompanije „Energean Montenegro LTD.” Koji je tim povodom izjavio:
“Ponosni smo na našu saradnju sa Organizacijom slijepih Bara i Ulcinja i vjerujemo da će ova donacija poboljšati kvalitet života i inkluzivnost članova Organizacije. Inkluzivnost svih članova društva je u srcu Energeanovog ETHOS-a i naš je glavni prioritet da pokušamo da zadovoljimo potrebe institucija, organizacija i zainteresovanih strana koje podržavaju ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Dijelimo zajedničku viziju svijeta u kojem svaka zemlja uživa fer, inkluzivan i održiv ekonomski rast.”

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar