Bar: Demokrate traže prenos Skupštine preko youtube kanala,FB strana I instagrama!

demokrattte

Smatraju da je prenos sjednica putem radio talasa u modernoj eri u kojoj živimo već neko vrijeme prevaziđen.

Zahtjev Demokrata prenosimo integralno.

U cilju veće transparentnosti i modernizacije rada Skupštine opštine Bar, shodno savremenim potrebama građana, a u skladu sa članom 109 Poslovnika o radu Skupštine opštine Bar podnijeli smo zahtjev predsjednici Skupštine opštine Bar Mileni Božović za obezbjeđivanje uslova za prenos uživo 26. sjednice i svih narednih sjednica na facebook stranici Opštine Bar, instagram stranici Opštine Bar, kao i putem zvaničnog opštinskog youtube kanala.

Smatramo da je prenos sjednica putem radio talasa u modernoj eri u kojoj živimo već neko vrijeme prevaziđen i da su Skupština i Opština Bar dužne da omoguće građanima uživo prenos, ne samo radio talasima već i emitovanjem slike kako bi građani mogli i da vide svoje predstavnike.

Činjenica da je 23. jula iz skupštinske sale, za potrebe prezentacije Strategije razvoja turizma omogućen ovakav vid uživo prenosa. Takođe, „live streaming” prenos upotrebljavan je više puta i od same opštinske uprave kako u ovoj tako i u prošloj godini, pa samim tim sve navedeno dodatno opravdava naš zahtjev i čini ga lako ostvarljivim.

Podsjetićemo i na činjenicu da državni parlament pored osnivanja parlamentarnog kanala, prenosa plenuma, uživo prenosi i sve sjednice odbora i brojne druge aktivnosti. Lokalni parlamenti Budve, Herceg Novog i Podgorice takođe imaju obezbijeđeno uživo emitovanje sjednica svojih parlamenata.

Na ovaj način dodatno se podiže ljestvica transparentnosti u radu lokalnog parlamenta i lokalne samouprave, pa smo sigurni da će ovakav zahtjev biti i prihvaćen. Negativan odgovor bi pak, umanjio institut otvorenog parlamenta, kojem složićemo se, svi težimo i koji nema alternativu.

Dakle, Skupština opštine Bar mora građanima omogućiti da vide ko ih predstavlja u lokalnom parlamentu, saoipštio je Klub odbornika Demokrata Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar