Besplatni treninzi Biznis start-up centra

images 4 

BSC Bar u sklopu projekta 'Youth 4 Open Innovation' koji ima za cilj da podstakne i promoviše otvorene inovacije kod mladih tokom oktobra i novembra organizuje 4 traninga/radionica.

Prvi trening „Design thinking“ će se održati u periodu od 4. do 8. oktobra u terminu od 9-14 časova, u BSC-u, a zbog ograničenja broja učesnika u sali usljed epidemioloških mjera, postojaće i mogućnost online praćenja treninga.
Cilj treninga je upoznati mlade učesnike sa Design Thinking metodom u rješavanju problema, podstaći ih na nove ideje, kreativne pristupe u razmišljanju i stvaranju, motivisati ih da mijenjaju perspektive u rješavanju izazova kao i unaprijediti vještine komunikacije kod mladih za razmjenu ideja, pregovaranje i prezentovanje.
Trening će voditi Danka Ćetković, IANLP trenerica i edukatorka po design thinking metodi. Danka je po zanimanju diplomirana pravnica i magistar menadženta u turizmu u oblasti ljudskih resursa. Posjeduje 13 godina radnog iskustva u ZZZ CG u sferi tržišta rada, zapošljavanja, edukacije i razvoja i 7 godina u privatnom sektoru i preduzetništvu. Koosnivač je NLP Network-a, prve organizacije u Crnoj Gori koja pruža licencirane NLP edukacije i razne druge trening ili koučing programe za kompanije ili pojedince.

Drugi po redu trening odnosi se na Kreiranje aplikacija za mobilne uređaje uz App Inventor i održaće se od 11. do 15. oktobra u terminu od 9-14 časova u BSC-u, a određen broj učesnika će isti moći pratiti i online.
Cilj ovog treninga je pokazati učesnicima prve korake do poznavanja programiranja kroz učenje programskog jezika App Inventor, zatim upoznavanje različitih komponenti koje se koriste u kreiranju aplikacija za mobilne telefone, prepoznavanje različitih događaja i pisanje koda koji će se izvršiti u slučaju generisanja određenog događaja, osposobljavanje za samostalno kreiranje jednostavnije aplikacije za mobilni uređaj.
Tokom treninga će učesnici naučiti i da prepoznaju kada, kako i zašto se mogu koristiti mobilne aplikacije, kao i kako da koriste App Inventor u pravljenju aplikacija za mobilne uređaje, a uz pomoć mentorke će napraviti osam aplikacija.

Mr Jasna Pejović koja će voditi ovaj trening je diplomirana matematičarka i programerka i magistrica menadžmenta Informacionih tehnologija. Posjeduje preko 15 godina iskustva na liderskim pozicijama u internacionalnom kompanijama: Deutsche Telekom i Triglav. Iskusna je menadžerka i liderka, 11 godina je bila Direktorica Sektora Informacionih Tehnologija u Crnogorskom Telekomu. Sada je preduzetnica, osnivačica i direktorica kompanije DigitalBee i Co-founder startup-a Flourish. Takođe je dugogodišnja predavačica na UDG-u na Fakultetu Informacionih Tehnologija i VATEL-u.

Nakon prva dva navedena treninga, za novembar mjesec planiramo još organizovanje treninga tokom kojeg bi učesnici uz pomoć arduina naučili da naprave neki prototip, kao i trening „Razvoj biznis modela“ koji bi učesnike osposobio za oblikovanje svojih ideja u kontekstu razvoja biznisa i time pripremio za Hakaton koji će se kasnije tokom sprovođenja projekta organizovati.

Treninzi su namijenjeni mladima starosti od 15-30 godina. Učešće je besplatno. Rok za prijavu je 30. septembar, a način prijave je istaknut na sajtu www.bscbar.org i www.youth4openinnovation.org

BSC Bar sprovodi projekat „Youth 4 Open Innovation“ kao vodeći partner u saradnji sa Tehnološkim parkom Intera iz BiH i FUDŠ - Fakulteta za uporabne družbene študije iz Slovenije. Projekat je finansiran kroz Erasmus + Program Evropske unije.

Otvorene inovacije podrazumijevaju korištenje spoljnih resursa u proces inovacija, odnosno uključivanje drugih preduzeća i pojedinaca u proces inovacija. Shodno navedenom, ideja projekta je podstaći mlade na proces otvorenih inovacija i uključiti ih kao spoljne resurse u proces inovacija preduzeća.

Do sada je u sklopu projekta razvijen program kurikuluma za otvorene inovacije koji je usklađen sa zahtjevima tržišta rada i vještinama koje zahtijeva poslovni sektor, što u krajnjem teži većem uspjehu u zapošljavanju mladih. Takođe je kreirana web stranica projekta https://youth4openinnovation.org/ koja promoviše aktivnosti i rezultate projekta, saopštila je Vesna Markoč, saradnica na projektu BSC Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar