Ulovljeno 17 kg ribe...

 pecarosi

U barskom akvatoriju juče je održano Pojedinačno državno prvenstvo u udičarenju štapom sa neuređene obale, u tri kategorije – U16, seniorke i seniori.

U konkurenciji seniora, prvi je bio Marko Radoslavljević iz “Igala”, drugi Dejan Beljkaš iz “Delfina”, a treći Vaso Terzić iz “Bijelih jedara”. Od Barana, Žarko Đinović je bio osmi, a Mitar Jovović dvanaesti (oba RSK “Rumija”).

U konkurenciji seniorki, prva je bila Milijana Matijašević (“Jugole Grakalić”), druga Elena Vukčević (“Širun”), a treća Tijana Kekić iz ulcinjske “Bojane”. Šesta je bila Ana Miljanić iz “Rumije”. 

U konkurenciji takmičara ispod 16 godina, prvi je Slobodan Vučurović (“Igalo”), drugi Damir Papračanin (“Ribar”), a treći Vladimir Maslovar (“Pagar”). Od Barana, Filip Junković (“Rumija”) je bio peti, Ognjen Zečević (“Pristan”) šesti, Dušan Milićević (“Pristan”) deseti, Konstantin Žarković (“Pristan”) trinaesti, Spasoje Dakić (“Rumija”) devetnaesti, a Nikola Đenđinović (“Pristan”) je podijelio 28. mjesto. 

Učestvovala su 63 takmičara iz 14 crnogorskih ribarskih klubova, a boje Bara branili su članovi KSR “Pristan” i RSK “Rumija”. Organizator takmičenja bio je Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore, tehnički organizator KSR “Pristan”. 

Takmičenje je otvorio predstavnik Opštine Bar Stevo Nikočević, a takmičarima su se obratili i potpredsjednik Saveza Željko Kosić, te u ime domaćina predsjednik KSR “Pristan” Zvonko Radević. Uslovi za ribanje su bili idealni, mirno uz malo oblaka, ali je ukupno ulovljeno svega 17 kg ribe, pri čemu je veliki broj nedoraslih primjeraka vraćen nepovrijeđen u more. 

Po riječima Zvonka Radevića, iako je organizacija takmičenja bila posebno zahtjevna, budući da je riječ o najmasovnijem nadmetanju te vrste ikada održanom u Baru, sve je proteklo u najboljem redu: “Posebnu zahvalnost za to dugujemo Marini Bar, Upravi pomorske sigurnosti, Luci Bar, Lučkoj kapetaniji i Stanici granične policije – Jug koji su se potrudili da daju kompletnu podršku”.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar