U Baru 43 novozaraženih

bolnica barska

U Baru je trenutno aktivno 808 slučajeva zaraze koronavirusom.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), te druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (ponedjeljak, 06.09.2021. godine) završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 4.129 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno su dijagnostikovana 603 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2”, saopšteno je iz IJZ-a.

Bar je ponovo u samom vrhu u Crnoj Gori po broju zaraženih koronavirusom. Ovih dana situacija je nešto povoljnija u odnosu na kraj avgusta ili početak septembra, jer je broj novih slučajeva od 30 do 40, za razliku od prethodnog perioda, kada se ta cifra kretala do 80, pa i stotinu novopozitivnih na dnevnom nivou. Trenutno je u barskoj bolnici na liječenju 81 pacijent, od čega je 13- oro smješteno u Jedinicu intenzivnog liječenja, i životno su ugroženi, kazao je za Radio Bar i Bar info, dr Zoran Vojinović, pomoćnik direktora Opšte bolnice za medicinska pitanja.

Ljekari u Covid centru barske bolnice ovih dana dnevno pregledaju od 40 do 50 pacijenata, a statistički svaki treći bude zadržan na liječenju. Trenutno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi 81 oboljeli pacijent.

O zdravstvenom stanju najbližih informacije u Call centru barske bolnice, na telefon broj 068/ 609-777 , od 12 do 14 i od 20 do 22 sata.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar