Novo lice Bara

noc u baru 

Opština Bar u trećoj godinu mandata uspješno realizovala sve kapitalne projekte i započela nove investicije, saopšteno je iz Opštine Bar.

Opština Bar je u trećoj godini mandata ove uprave, koja se navršila u avgustu, uprkos pandemiji korona virusa i krizi koja je pogodila čitav svijet, uspjela da očuva kontinuitet i stabilnost djelovanja, finansija i ulaganja u razvojne projekte te da ostvari planirani Budžet gotovo u potpunosti. Kroz razne programe podrške, olakšice i ukidanje nameta u vrijednosti od skoro milion eura, uspjeli smo da pomognemo građane i privredu da prebrode krizu. Otplatili smo stara dugovanja po reprogramu i umanjili dug Opštine za skoro 10 miliona eura. Uprkos tome finalizovali smo kapitalne projekte, ali i započneli nove investicije u infrastrukturu.

Video link: https://youtu.be/Fh5D6ieeYYE

U ovom mandatnom periodu Opština Bar uložila je u saobraćajnu i vodovodnu infrastrukturu preko 4 miliona eura sopstvenih sredstava. Samo za lokalnu putnu infrastrukturu koja je obnovljena na području svih mjesnih zajednica je uloženo gotovo 700 hiljada eura. Završena je izgradnja ulica u Šušanju i Ilinu koje su otvorile ovo naselje prema gradu, kao i ulice u Bjelišima, Velikom Pijesku, Brbotu gdje je urađena i kanalizacija a u Mrkojevićima se probija novi putni pravac Lunjići-Mikulići, u saradnji sa Vojskom. Posebno smo ponosni na kapitalni projekat izgradnje nadvožnjaka i kružnog toka sa pristupnom saobraćajnicom prema naselju Bjeliši u vrijednosti od preko 2.4 miliona eura, uz koji smo izgradili i 180 novih, besplatnih, parking mjesta.

Veliki pijesak dobio je novu, modernu infrastrukturu za vodosnabdijevanje i priključak na regionalni vodovod, čime se zaokružuje kvalitet turističke ponude ovog kraja, a građanima omogućava veći kvalitet života. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi oko 560 hiljada eura. U nastavku relizacije projekta izgradnje infrastrukture vodosnabdijevanja i priključivanja na regionalni vodovod po ugovoru između Opštine Bar, Ulcinj i Vlade Crne Gore, u ovaj kraj treba da se uloži gotovo 12 miliona eura.

Preko milion eura uloženo je, kroz saradnju sa Vladom, u izgradnju „Kuće maslina“ u Starom Baru koja će biti savremeni regionalni centar maslinarstva, važne privredne grane ovog kraja. U Starom Baru rekonstruisano je više objekata, prije svega ljetnja scena-teatar i carinarnica u šta je kroz projekte EU uloženo 75.500 eura.

Značajna sredstav uložena su i u Sutomore, rekonstrukcija šetališta u ovoj fazi je završena a nastavkom rekonstrukcije predviđena je izgradnja novog trga, parkinga i kompletiranje šetališta. Na mjestu nekadašnjeg hotela „Inex“, grupa Iberostar otpočela je rekonstrukciju ovog turističkog kompleksa, na Virpazaru je u toku rekonstrukcija hotela „13. jul“ dok je u Čanju započeta izgradnja novog hotela svjetski poznate i prestižne kompanije „Intercontinental“, što će sve zajedno obgatiti turističku ponudu Bara sa prestižnim hotelima u svim djelovima opštine.

Da ne razmišljamo samo o infrastrukturi već i o svakom čovjeku i svakodnevnom životu ljudi ovog grada, pokazali smo realizacijom niza programa podrške razvoju biznisa, preduzetništva i otvaranju novih poslova i radnih mjesta. Kroz programe podrške biznis planovima preduzetnika i posebno ženskog preduzetništva, Opština Bar uložila je gotovo pola miliona eura u projekte razvoja malih biznisa. Na ovaj način otvorili smo preko 50 novih radnih mjesta u realnom sektoru kroz direktnu podršku građanima. Posebne linije podrške predvidjeli smo za finansiranje mladih poljoprivrednika ali i program podrške za zanatstvo, koji će ekonomiji grada dati novi impuls i uliti novi život u ukupni biznis ambijent.

Bar je u mandatu ove lokalne uprave definitivno promijenio svoje lice, izgradio novi i moderniji imidž i ukupan stil djelovanja, kako Opštine koja je modernizovana i otvorena prema privredi i građanima, tako i građana koji su danas aktivan dio života i razvoja grada. Opština Bar nastaviće da pruža ruku svima koji imaju jasnu viziju daljeg progresa i razvoja grada u najboljem interesu svih njegovih ljudi.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar