Uprava policije: za sada ništa ne ukazuje na djelovanje sekti putem internet izazova

kompp

Povodom interesovanja više medija radi objektivnog informisanja javnosti obavještavamo vas sljedeće:

Do sada preduzete radnje u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja ne ukazuju na to da je u pitanju djelovanje sekte ili neki internet izazova. Policija vrši intenzivne provjere i u tom smjeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremno obavještena.
Obzirom na starost žrtava Uprava policije postupa sa posebnom pažnjom i senzibilitetom, a takođe apelujemo da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija o navedenim slučajevima vodi računa da informacije koje se objavljuju budu provjerene i tačne.
Službenici Uprave policije analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama a koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim samoubistvima i rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži.
U sklopu svojih redovnih aktivnosti, a u cilju preventivnog djelovanja, policijski službenici će i ubuduće preduzimati aktivnosti shodno raspoloživim podacima kako bi sa drugim nadležnim službama dali doprinos prevenciji suicida kod mladih.
Zaštita dobrobiti djece je obaveza cjelokupnog društva gdje i policija ima određenu ulogu te apelujemo na cjelokupnu društvenu zajednici da posveti dužnu pažnju djeci i mladima kao i identifikovanju i rješavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susrijeću u periodu odrastanja.
Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta od strane njihove djece i da sve neobične i neprimjerene sadržaje i objave, poruke i slično ukoliko ih primjete prijave najbližoj policijskoj stanici, saopšteno je iz Uprave policije.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar