Ekonomija - kako je vide eksperti!

 kružni 1

"Montenegro Works" - nauka ili eksperiment?

miodrag lekic

Odluka Vlade da se, na teret budžetskih sredstava, formira preduzeće (MW), koje će kontrolisati kompanije u državnom vlasništvu zabrinula je lidera Demosa Lekića  koji se upitao kako je moguće povezati osnivanje "Montenegro Worksa" sa centralnim predizbornim najavama i zahtjevima EU za smanjenjem ogromnog broja zaposlenih u državnoj upravi na račun budžeta.

mladen bojanić

Odluku o osnivanju "Montenegro Works" javno je osporio i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

nebojsa medojevic

Nebojša Medojević smatra da je ova Odluka još jedan eksperiment Vlade koju treba oboriti.

Jakov Milatovic

Na twiteru se oglasio i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović . On je napisao kako je državno preduzeće “Montenegro Works” upravo ideja koja je i dio programa Pokreta za promjene, samo pod nazivom “Državni poslovni sistem”.
“Osnivanje “Montenegro Works” je ideja koja je i dio programa PZP (tačka 4), samo pod nazivom “Državni poslovni sistem”. Takođe, pod tačkom 6 istog programa je i potreba da se uradi hedžing na kineski kredit u dolarima – koju je ova Vlada takodje realizovala, pojasnio je ministar na Twitteru.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozdravila je odluku Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) da formira kompaniju "Montenegro Works" (Crna Gora Radi) koja će pratiti kako se upravlja državnom imovinom."Formiranje posebne kompanije sastavljene od stručnjaka koji će kontrolisati rad državnih preduzeća je od posebnog značaja zbog činjenice da su u mnogim odborima direktora politički, a ne stručni kadrovi. Novac građana se ne smije trošiti za njihove partijske interese", naveli su iz MANS-a na Tviteru.


Foto: Gov.me

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar