Porodična tragedija u Starom Baru: Majka nije uspjela da odbrani kćerku (FOTO)

podgrad 1

U porodičnoj tragediji u Starom Baru, suprug je nožem ubio nevenčanu ženu, ranio njenu majku i presudio sebi. Dvostruko ubistvo i ranjavanje dogodilo se jutros oko 10 sati, u kući roditelja ubijene žene, gde su svi živeli zajedno.


Piše: Biljana Dabić (Večernje Novosti)

Zbog čega je zaista Nedžad Beriša (30) iz Peći napravio krvavi pir, prvo nožem izbo nevjenčanu suprugu Dudu Sokolaj, ranio njenu majku Hatidžu, pa sebi prerezao vrat, ostaje tajna koju je on ponio u grob. Nedžad i Duda imali su zajedničko dvogodišnje dijete, a prema saznanjima Novosti, iz prvog braka oboje imaju po jedno dijete, koji su, takođe, maloljetni. Da je majka Hatidža pokušavala odbraniti svoju kćerku, potvrđuje više ubodnih i reznih rana po njenom tijelu. Komšije kažu da je među nevjenčanim supružnicima i ranije bilo razmirica, ali niko nije očekivao da će se ovako tragično okončati njihovi životi.
„Čuli smo vrisku iz kuće ispod naše. Trajalo je to nekih 10 -15 minuta. Nismo čuli svađu, samo tu vrisku. Mislili smo da vrište deca koja idu u školu i vrtić tom ulicom pa zbog toga ne pridadosmo značaja toj vrisci“, kažu komšije koje žive iznad kuće u kojoj je dogodilo dvostruko ubistvo i ranjavanje. Druga komšinica, govori da je o tragediji čula tek kad je policija došla u dvorište njene kuće.

„Nismo se polazili. Znam da je u toj kući živjela višečlana porodica, da je bilo dece. Ubijena je živjela sa roditeljima, tu je bila i njena sestra. I on je tu živio. Šta to bi, ne znam“. Greota, potreseno govori starija žena. Neki od Starobarana, pak kažu, da je ubijena bila u drugom stanju.
Mučna slika na mjestu porodične tragedije. Na ulaznoj terasi, otisci krvavih stopala, svjedoče o teškoj tragediji. Ispred kuće ljuljaška, djece koja su ostala bez roditelja.

Komšije kažu da je jedna žena, slučajno prolazeći pored kuće kad je vidjela šta se desilo, onesvijestila se na ulici.

Policija je obezbijedila lice mjesta do dolaska Ekipe za uviđaje. O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će izvršiti uviđaj.

„Na licu mjesta je pronađen nož koji je N.B, sumnja se, koristio prilikom izvršenja krivičnog djela. Predmeti i tragovi će biti upućeni Forenzičkom centru radi veštačenja. Beživotna tijela N.B. i D.S. će biti transportovana na Odeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici radi vršenja obdukcije. Preduzimaju se aktivnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti ovog događaja“, navodi se u zvaničnom saopštenju policije.

Ranjena Hatidža (51) sama se ulicom spustila do Opšte bolnice koja je od njihove porodišne kuće udaljena nekoliko stotina metara. Otisci njene krvi vide se na jednom automobilu koji je bio parkiran pored puta. Sestre sa prijemnog odjeljenja su je uočile krvavu ženu, naslonjenu na rampu bolničkog parkinga i pritrčale joj. Operisana je u Opštoj bolnici Bar, nije životno ugrožena.

„Ima više ubodnih i reznih rana po leđima, trbuhu, grudnom košu, rukama, licu. Kad je primljena u bolnicu, bila je u stanju šoka, dosta krvi izgubila, Nakon operacije smeštena je na odjeljenje intenzivne nege radi daljeg lečenja, kazao je direktor Opšte dr Dragoslav Tomanović.

{galerija}info/2017/2/ubistvo{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar