Dodijeljeno oko 150.000 eura za razvoj biznisa u Opštini Bar

r pare 2

Predsjednik Opštine Dušan Raičević potpisao je ugovore sa 30 barskih preduzetnicika kojima su dodijljena sredstva za biznis planove na kokursu za podršku preduzetništvu za 2021. godinu, u ukupnom iznosu od skoro 150.000 eura.


Opština Bar nastavlja da ulaže značajna sredstva u razvoj preduzetništva, podršku biznis idejama i otvaranje novih poslova i radnih mjesta, potvrđujući svoju otvorenos prema građanima i namjeru da budžetska sredstva što više ulaže i vraća u lokalnu zajednicu i privredu u cilju opšteg razvoja i ekonomskog napretka.

r pare 1

Prvoplasirano privredno društvo na konkursu je DOO ”Mondo bianco” koje je za biznis plana vešeraja dobili podršku od 5.000 eura, zatim slijedi preduzetnik Luka Budimić sa idejom “Kupovina savremene opreme u cilju unapredjenja poslovanja i zaštite životne sredine” koja je podržana sa 4.973,90 eura, dok je trećeplasirani na konkursu DOO “Frequency” i biznis plan “Print click, platform za digitalno štampanje” koji je podržan sa 5.000 eura. Isti iznos dobili su i preduzetnici Luka Šćepanović i Lazar Novaković za biznis planove Lookability studio i turističku valorizaciju poljoprivrednog gazdinstva “Olive Queen”. I ostali biznis planovi preduzetnika koji su podržani na konkursu dobili su podršku za realizaciju identične finansijsk vrijednosti.

„Očekujemo ubrzo realizaciju podržanih projekata kako bi zajednica osjetila benifite i koristi od takvog društvenog angažmana svih ljudi čije ideje su zavrijedile podršku ali i ulaganja Opštine u takve ideje i napore. Uvjereni smo da u Baru svako može naći mjesto za sebe i, kako lični razvoj, tako i doprinos društvu u cjelini i u tome nikada eće izostati podrška Opštine.“ naveo je predsjednik Dušan Raičević.

„Opština Bar na ovaj način daje snažan impuls razvoju povoljnog poslovnog ambijenta i stvaranju novih prilika za poslovanje i zapošljavanje svim zaintersovanim građanima, otvaranje novih radnih mjesta, te stvara uslove za dugoročno ubrzanje ekonomskog razvoja i održivo poboljšanje kvaliteta života u opštini Bar.“ zaključio je predsjednik Opštine Bar.

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

morsko dobro

Logo MPF

tobar