Vlada se kroz kapitalni budžet poražavajuće ponijela prema Baru!

bar sa rumije

Predsjednik Opštine Bar poručio je danas na sjednici Skupštine Opštine da je poražavajući nivo ulaganja Vlade Crne Gore kroz kapitalni budžet u Opštinu Bar, koji iznosi samo 21 euro po glavi stanovnika.

“Ni ova Vlada, ni prijethodne vlade, nijesu na pravi način prepoznale, niti nagradile, ono što je potreba ovog grada, a to je da bude definitivno razvojni centar crnogorskog primorja. Ne može niko da me ubijedi, ni predstavnici ove, ni prethodne Vlade, da je izdvajanje iz kapitalnog budžeta od 21 euro per capita godišnje dovoljno. To nije dovoljno, ako znamo koliko privreda Bara, koliko svi mi doprinosimo u dijelu punjenja tog kapitalnog budžeta”, kazao je Raičević.

so 8 1

On je rekao da je dvadeset i jedan euro prva sljedeća cifra u odnosu na onu koja je definisana za susjednu opštinu, Opštinu Ulcinj, a to je nula. “Neki drugi gradovi su na nivou 80-90 eura, neki čak 500-600 eura per kapita. Ovo su poražavajuće činjenice, ja ovo ne mogu da prihvatim. Ne mogu da prihvatim, prije svega, kao stanovnik ovog grada, a posebno ne mogu da prihvatim kao neko ko je na ovoj odgovornoj poziciji”, bio je jasan predsjednik Opštine Bar.

“Tražićemo sve modele, kucaćemo na sva vrata, bez obzira ko sjedi u tim kabinetima, ko sjedi u tim kancelarijama, interes grada je na prvom mjestu i bez obzira koje funkcije pokrivaju i kojim političkim partijama pripadaju, vjerujte mi, kada je interes grada u pitanju, za mene nema dilema. Svakako da ćemo pokucati na vrata Ministarstva finansija, sa ciljem da riješimo ovu problematiku. Mi i ove godine uspjevamo da ono što su obaveze definisane Budžetom izmirujemo, tako da smo do 30. juna polovinu obaveza za ovu godinu izmirili i smatram da to treba da bude prepoznato od strane Ministarstva finansija.

so 8 2

Svako treba da da doprinos. Ovaj grad ima mnogo umnih ljudi koji mogu da daju svoj doprinos i ja svima njima otvaram vrata, sa ciljem da ponudimo najbolja i najadekvatnija rješenja za probleme sa kojima želimo da se uhvatimo u koštac, bez obzira koliko oni bili značajni i bez obzira na koliko građana se oni odnose”, kazao  je predsjednik Opštine, i dodao  “svi mi moramo da vodimo računa o onome što je zajednički interes, ono što je razvojna komponenta našeg grada i onome što nam je zajednički zadatak, a to je da u svakom trenutku damo doprinos razvoju i poboljšanju kvaliteta uslova života našeg grada, od mikro do makroproblema”.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar