Spičanović imenovao prve saradnike - Iliju Vasovića i Predraga Buškovića

Drago Spianović

Načelnik CB Bar od danas je Drago Spičanović, dosadašnji šef Odsjeka za unutrašnju kontrolu Uprave policije. On je tom mjestu zamijenio Miloša Radulovića. Radulović je za šefa barske policije izabran je u februaru 2012. godine.


Piše: Biljana Dabić

Radulovićevi najbliži saradnici, načelnik kriminalističke policije Ekan Jasavić i komandir Goran Jokić razriješeni su dužnosti. Jasavić i Jokić su u CB Bar došli zajedno sa Radulovićem.

Načelnik Spičanović za svoje prve saradnike danas je imenovao Iliju Vasovića i Predraga Buškovića. Vasović je imenovan na mjesto v.d. šefa kriminaličstičke policije, a Bušković v.d. komandira.

Vasović je ranije radio u OB Ulcinj, zatim u CB Bar kao inspektor za krvne delikte.

u CB Bar, a Bušković je u CB Bar do sada bio zamjenik Jokiću
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović, izvršili su kadrovske promjene u SKP, SOLO, OB Kotor, i CB Bar.

Poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije će obavljati Enis Baković, dosadašnji državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, dok će poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata obavljati Dragan Blagojević, dosadašnji komandant Posebne jedinice policije.

„Baković i Blagojević će ove poslove obavljati do završetka konkursa za izbor pomoćnika direktora Uprave policije za ova dva Sektora a koji će biti raspisan u periodu koju slijedi. Baković i Blagojević su određeni za obavljanje navedenih poslova i zadataka nakon što su Milovan Pavićević, dosadašnji pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije, i Predrag Ašanin, dosadašnji pomoćnik direktora za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata, direktoru Uprave policije podnijeli zahtjeve za podnošenje ostavki. Na mjesto komandanta Posebne jedinice policije postavljen je Veselin Magovčević, dosadašnji načelnik Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić“, navedeno je danas u zvaničnom saopštenu Uprave policije.

Novi načelnik OB Kotor Marko Radusinović, dosadašnji viši policijski inspektor u Odsjeku za bezbjednost drumskog saobraćaja – Sektor policije opšte nadležnosti. Miloš Radulović i Igor Popović, koji su do sada bili načelnici CB Bar i OB Kotor, obavljaće druge poslove i zadatke u okviru policije. Takođe, sa mjesta šefa Stanice kriminalističke policije CB Podgorica smijenjen je Siniša Stojković. Do određivanja novog šefa ove Stanice navedene poslove i zadatke preuzeće načelnik CB Podgorica Jovica Rečević.

„Borba protiv organizovanog kriminala zahtijeva određene reforme u organizacionom smislu kao i osnaživanje kadrovskih potencijala. Dinamiku postizanja rezultata u ovoj oblasti pratiće u narednom periodu i kadrovske promjene u okviru policije“, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

FOTO: Vijesti

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar