Raičević: Opštine igraju presudnu ulogu u procesu integracija

dušan eu tv

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević govorio je na Okruglom stolu pod nazivom „Lokalne samouprave na zapadnom Balkanu i njihova vizija budućnosti Evrope“

Govoreći i u svojstvu potpredsjednika NALAS-a (Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope), Raičević je, između ostalog, istakao da opštine igraju presudnu ulogu u sprovođenju koncepta evropskih integracija, i da je veoma važno prepoznati važnost uključivanja lokalnih vlasti i njihovih asocijacija u procesu proširenja.

„Odluka Evropskih institucija o neuključivanju zemalja kandidata i potencijalnih kandidata iz zapadnog Balkana u razgovorima o budućnosti Evrope je veoma obeshrabrujuća za sve one koji se zalažu za evropsku perspektivu svojih zemalja“ istakao je Raičević, predsjednik opštine Bar i predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore, na okruglom stolu koji su zajednički organizovali Foster Europe Foundation Austria i Centar za istraživanje javne uprave (KDZ Beč).

Na konferenciji se diskutovalo o aktuelnoj situaciji ali i o budućnosti Evrope, u široko rasprostranjenom participativnom diskursu, kao i o budućnosti EU i daljih integracija regiona. Ova konferencija omogućava građanima i institucijama iz cijele Evrope da podijele svoje ideje i doprinesu oblikovanju zajedničke evropske budućnosti. Nažalost, zemlje zapadnog Balkana nisu dovoljno uključene u raspravu o tome kako oblikovati evropsku budućnost, poručeno je na ovom okruglom stolu.

Okrugli sto pod nazivom „Lokalne samouprave na zapadnom Balkanu i njihova vizija budućnosti Evrope“ je imao za cilj da istakne ulogu opština u evropskim integracijama, uključujući EU-makroregionalne strategije, i pruži priliku da se razgovara o potencijalima opština zapadnog Balkana i otvore vrata za komunikaciju o viziji i potrebama opština u regionu zapadnog Balkana u bliskoj i srednjoročnoj budućnosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar