Registruj poljprivredno gazdinstvo, stekni moguće pravo na potsticajne mjere!

seljaci kampanja 1

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede vodi se Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu s Pravilnikom o obliku i načinu vođenja Registra.

Svi nosioci poljoprivrednog gazdinstva mogu biti korisnici podsticajnih mjera koja se opredjeljuju kroz agrobudžet, IPARD ili druge domaće i međunarodne projekte. S toga je posebno važno da svi subjekti koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom budu upisani u RPG a već upisani nosioci gazdinstva redovno ažuriraju podatke u Registru u skladu s Pravilnikom.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opština Bar pokreću kampanju „Registruj poljoprivredno gazdinstvo“, koje ima za cilj da upozna sve poljoprivredne proizvođače o proceduri registracije i o potrebnoj dokumentaciji kako za fizička tako i za pravna lica.

seljaci kampanja 2

U registar poljoprivrednih gazdinstava mogu se upisati poljoprivredna gazdinstva koja obavljaju poljoprivrednu djelatnost i posjeduju poljoprivredno zemljište i/ili životinja. Upis u registar je prvi korak u ostvarivanju prava na podsticaje iz agrobudžeta na nacionalnom i lokalnom nivou. Upis je dobrovoljan i besplatan i može se izvršiti tokom cijele godine. Upis i promjena podataka se vrši u onoj regionalnoj kancelariji savjetodavnih službi koja je nadležna prema mjestu prebivališta nosioca poljoprivrednog gazdinstva, odnosno sjedištu pravnog lica.

Sve informacije oko upisa u registar poljoprivrednih gazdinstava mogu se dobiti u Direkcijama za savjetodavne poslove Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Baru kao i u Sekretarijatu za privredu – Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar